Fostul președinte al CFTC, Christopher Giancarlo, a declarat că se așteaptă ca anul 2019 să fie anul în care autoritățile de reglementare ar putea începe să ia atitudine față de criptomonede.

Giancarlo și-a exprimat opinia în timpul unui interviu acordat postului de știri din industrie The Block publicat pe 9 octombrie, afirmând:

vinde bitcoin

„Aș spune că anul 2019 este anul în care există o recunoaștere din ce în ce mai mare din partea autorităților de reglementare și a factorilor de decizie. Au început să înțeleagă că trebuie să facă mai mult decât să fie conștienți de acestea și este posibil să elaboreze anumite politici dedicate.”

Libra stimulează răspunsurile autorităților

De asemenea, Christopher Giancarlo consideră că autoritățile de reglementare își vor spori implicarea în spațiul crypto în acest an din cauza „unei combinații între Libra și a perspectivelor pentru monedele digitale ale băncii centrale”. El a remarcat, de asemenea, că, Jay Clayton, președintele SEC din Statele Unite, probabil că deja „se gândește la anumite politici pe care trebuie să le implementezei.”

Giancarlo a sugerat, de asemenea, că „a venit momentul pentru o examinare atentă a unui dolar digital”. Potrivit acestuia, hegemonia dolarului ar fi fi consolidată de o astfel de dezvoltare:

„Cred că statutul dolarului ca monedă de rezervă primară a lumii ar trebui să fie îmbunătățit cu o componentă digitală. Acest lucru ar trebui făcut într-un mod care nu trebuie să afecteze rolul de intermediar al sistemului bancar tradițional. Se poate face astfel încât intermediarii financiari tradiționali să poată juca un rol în o componenta digitală a dolarului. ”

Christopher Giancarlo a recunoscut că nu

„vede Rezerva Federală să devină o instituție pentru depozite, băncile ar continua să facă asta și ar folosi un set uniform de protocoale tehnologice pentru a oferi acces la un format de dolar digital.”

Christopher Giancarlo a fost șeful CFTC până în această vară, când a fost înlocuit de Heath Tarbert.