Într-un interviu acordat CNBC, co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, și-a re-afirmat încrederea în criptomonede. In mod special Bitcoin, pe care îl consideră ”aur digital pur”. Cu toate că în prezent deține doar ”un Bitcoin și doi Ether”, este un mare admirator al noului model financiar pe care piața cripto îl propune.

Co-fondatorul Apple Wozniak a susținut de asemenea că nu este un investitor și că a achiziționat Bitcoin în perioada în care valoarea sa era de 700$ pentru a experimenta cu noua metodă de plată.

Cu toate acestea, este de acord cu afirmațiile CEO-ului Twitter, Jack Dorsey, legat de potențialul Bitcoin de a deveni ”singura monedă a interetului și a lumii”. Jack Dorsey a făcut aceste afirmații în cadrul unor evenimente ce s-au derulat în martie și mai, susținând de asemenea că în opinia sa Bitcoin va deveni moneda internațională preferată până în 2028.

Co-fondatorul Apple crede in Bitcoin

Wozniak și-a clarificat poziția față de criptomonede:

”Bitcoin este aur digital pur și cred asta cu tot sufletul. Toate celelalte criptomonede au trebuit să renunțe la anumite aspecte ale Bitcoin. De exemplu, faptul că este descentralizat și că nu are un sistem de control central. Acesta este primul concept la care celelalte proiecte au trebuit să se renunțe pentru a putea avea un model de business.”

”Bitcoin este definit matematic, există o cantitate maximă disponibilă, există un sistem de distribuție. Este pur deoarece nu există intervenție umană în felul în care funcționează. Crește, se dezvoltă și supraviețuiește într-un mod natural, iar natura este mai importantă decât convențiile noastre sociale și economice”, a afirmat Wozniak.

Cu toată admirația și predicțiile lansate în mass media, prețul criptomonedelor s-a menținut la niveluri scăzute în ultima perioadă. De exemplu, Bitcoin a pierdut aproximativ 20% luna trecută. Acest declin este in mare parte deoarece piața așteaptă clarificări legislative, care să genereze mișcări decisive din partea investitorilor instituționali.