CoinDesk Crypto-Economics Explorer este un instrument conceput pentru a oferi o imagine mai completă a activității economice pentru activele cripto. Cu ajutorul său, utilizatorii pot explora activitatea exchange-urilor și dacă dezvoltatorii lucrează activ pentru a-și îmbunătăți codul de bază.

Rezultatele sunt bazate pe o suită de 28 de factori legați de preț, schimb, efect de rețea, bază de dezvoltatori și date sociale. Acestea permit compararea criptomonedelor unele cu altele sau cu Bitcoin.

Datele sunt afișate în sistemul Bitcoin Benchmark, care simplifică operațiunea de comparare a Bitcoin cu celelalte tokenuri.

Bitcoin Benchmark este un indice de preț ponderat în funcție de volum, care se bazează pe prețurile pieței pe 16 exchange-uri diferite. Prețurile și market cap-ul sunt comprimate într-un singur punct de date, simplificând vizualizarea.

Crypto-Economics Explorer

În afară de prețuri, include întreaga gamă de date care sunt acum evaluate în domeniul cripto-economiei.

Reperul exchange-urilor se va extinde pentru a include factori precum valoarea totală tranzacționată pe platformele exchange și volumele de tranzacționare. Acest aspect trebuie să ia în considerare detalii cu privire la activitatea exchange-urilor respective.

Reperul de rețea analizează punctele de date specifice blockchain-ului respectiv, cum ar fi numărul de tranzacții pe lanț, rentabilitatea minelor și câte noduri rulează software-ul. Combinația acestor puncte de date poate arăta modul în care rețeaua atrage mineri, comercianți și alți actori economici cheie.

Un alt reper luat în considerare este cât de activă este baza de dezvoltatori a unei anumite criptomonede. Sunt incluse informații cu privire la numărul de dezvoltatori care lucrează la protocol și cantitatea de cod propus, testat și adoptat pe GitHub.

Reperele sociale demonstrează un fenomen unic în cripto: discuțiile, dezbaterile și chiar guvernarea au loc în mod preponderent pe rețelele sociale. Acest punct de date măsoară câți adepți și abonați are un proiect pe mai multe platforme și caută să indice cât de mult interes există în rețea.

Aceste cinci scoruri, atunci când sunt combinate, furnizează primele clasamente ale Crypto-Economics Explorer în raport cu Bitcoin.

Prima versiune a instrumentului de măsură este disponibilă și va fi extinsă în viitor pentru a include mai multe tokenuri.