Șapte directori ai companiei Coinup au fost condamnați la pedepse cu închisoarea de la 6 la 16 ani. Exchange-ul coreean a fost acuzat că a rulat o schemă Ponzi care a provocat pagube de 386 de milioane de dolari.

Conform șitirlor publicate de Yonhap News, CEO-ul companiei Coinup, Kang Seok-jung (cunoscut drept Cash Kang) a fost condamnat la 16 ani de închsioare. Vicepreședintele exchange-ului a fost condamnat la 7 ani, în timp ce alți directori au primit pedepse între 6 și 11 ani.

Asigura-te ca ai un browser sigur!

Investigația derulată de autoritățile din Coreea de Sud a demonstrat că exchange-ul a promovat o schemă de investiții frauduloasa, care promitea randamente de 200% într-o perioadă de 4-10 săptămâni.

Hotărârea instanței a menționat că o parte din vină aparține și investitorilor în Coinup, care nu au efectuat verificările necesare cu privire la exchange. Potrivit judecătorului, dacă populația continuă să creadă în promisiuni de profituri exagerate, oamenii vor continua să fie victime ale unor astfel de escrocherii elaborate.

”Lăcomia și dorința de obținere de profituri masive îi transformă în pradă ușoară pentru indivizii lipsiți de scrupule”

se menționează în hotărârea judecătorească.

Verificari periodice la exchange

Autoritățile din Coreea de Sud au început să acorde o atenție sporită în ultimii ani industriei de criptomonede. Mulți participanți de pe piața cripto susțin că regulile stricte determină multe proiecte să părăsească această jurisdicție.

În 2018, de exemplu, poliția a efectuat raiduri frecvente la exchange-urile cripto din Coreea de Sud. De atunci, autoritățile au implementat reguli precum verificări KYC / AML pentru companiile care gestionează criptomonede în Coreea de Sud.

CryptoZZ