Compania cripto Circle a vândut biroul OTC către exchange-ul Kraken. Conform informațiilor circulate în presă, compania căuta un cumpărător pentru această operațiune încă din vară.

Într-o postare pe blog, cofondatorii Circle, Jeremy Allaire și Sean Neville, au declarat:

„Îl cunoaștem și il admirăm pe Jesse și echipa sa de la Kraken de mulți ani. Avem toată încrederea și așteptările ca clienții și partenerii Circle Trade să continue să găsească cel mai bun serviciu de lichiditate OTC și capacitatea de reacție prin Kraken care să meargă înainte. Circle Trade reprezintă un succes enorm atât pentru industrie, cât și pentru Circle, și suntem încântați să vedem cum Kraken crește în continuare”.

Fondată în 2013, Circle este unul dintre cei mai vechi jucători în domeniul activelor digitale. Biroul său OTC era la un moment dat una dintre cele mai profitabile afaceri de pe piață. În ianuarie 2018, biroul înregistra volume de tranzacții de 24 miliarde de dolari.

Compania cripto Circle isi incepe declinul din 2018

De atunci însă, activitatea a scăzut semnificativ, iar în martie, Circle a concediat aproximativ 10% din departamentul financiar. Fostul director al biroului OTC din Hong Kong a părăsit compania, iar în august, directorul comercial al Circle Trade i-a urmat exemplul.

Exchange-ul cripto Poloniex, achiziționat de Circle, s-a despărțit de companie recent după doar câteva luni. Circle și-a anunțat, de asemenea, planurile de a închide aplicația de plată, Circle Pay, în iunie și a suspendat activitatea brațului său de cercetare in septembrie.

În postarea pe blog, Neville și Allaire au anunțat că compania se va concentra asupra activității sale cu privire la criptomoneda stabilă USDC în 2020.

Kraken a declarat că biroul OTC achiziționat de la Circle îi va ajuta să se extindă pe piețele din Asia.

CryptoZZ