Exchange-ul american Poloniex a anunțat că se va desprinde de compania Circle și va deveni Polo Digital Active. Cu ajutorul investițiilor făcute de o firmă asiatică nenominalizată, Poloniex își va schimba strategia.

Polo Digital Active nu va fi disponibil pentru clienții din Statele Unite, iar Circle va închide operațiunile pentru clienții Poloniex din SUA. Începând cu 1 noiembrie 2019, clienții americani nu vor mai putea să efectueze tranzacții și au termen până la 15 decembrie 2019 să își retragă fondurile.

Noua companie planifică să cheltuiască 100 de milioane de dolari pentru afacere în următorii câțiva ani.

Utilizatorii vor putea de asemenea să beneficieze de taxe de tranzacționare zero de la 21 octombrie până la sfârșitul anului.

Circle pierde teren pe piața cripto

Circle a achiziționat Poloniex în februarie 2018 pentru 400 de milioane de dolari și a introdus unele îmbunătățiri în cele 18 luni în care a deținut exchange-ul. Cu toate acestea, conform anunțului oficial, Circle pur și simplu nu a putut oferi ceea ce Poloniex are nevoie pentru a-și atinge viziunea.

La sfârșitul lunii septembrie, firma și-a anunțat decizia de a-și întrerupe activitatea de cercetare de piață oferită prin Circle Research. Pe 30 septembrie, aplicația de plată Circle Pay a fost de asemenea închisă.
La momentul respectiv, firma a susținut că dorește să dezvolte noi produse financiare. Erau planificate dezvoltarea de noi servicii de portofel și facilitarea adopției criptomonedelor prin Poloniex.

Circle a achiziționat recent SeedInvest și intenționează să ajute mai multe companii să își atingă obiectivele de strângere de fonduri. Să reunească lumea într-un „un sistem financiar deschis”.