Marile companii de asigurări dezvoltă soluții pentru piața cripto – dar la costuri mari

Companii de asigurări de dimensiuni mari precum AIG, Allianz, Chubb și XL Group au început să ofere polițe specifice pentru companiile ce își desfășoară activitatea pe piața de criptomonede. Însă costurile acestora sunt uneori de 5 ori mai mari decât cele pentru companiile tradiționale.

Aceste măsuri se datorează în mare parte dorinței asiguratorilor de a se proteja împotriva riscurilor ridicate generate de această piață. Este un lucru știut dealtfel ca sfera cripto s-a confruntat des cu incidente de securitate majore.

Cel mai recent caz în acest sens a fost furtul în valoare de 532 de milioane de dolari de la exchange-ul japonez Coincheck.

Cu toate acestea, majoritatea acestor companii de asigurări sunt de părere că piața de criptomonede reprezintă o oportunitate importantă pentru asiguratori:

”asigurarea pentru depozitarea de criptomonede va fi o oportunitate majoră deoarece activele digitale devin din ce în ce mai relevante, importante și răspândite. Explorăm opțiunile de produs și de acoperire în acest domeniu”

a declarat Christopher Weishuber de la Allianz.

Piața cripto își încetinește avântul, prețurile criptomonedelor de top suferă o corecție

În ultimele 24 de ore, prețul Bitcoin s-a menținut peste valoarea de 7400$, cu un volum de aproape 5 miliarde. Însă alte criptomonede de top trec printr-un proces de corecție a prețurilor.

Ethereum a înregistrat o scădere de 3.3%, tranzacționându-se în prezent cu aproximativ 465$. Asta în timp ce Stellar a scăzut sub pragul de 0.3$.

Totuși Stellar a reușit să depășească Litecoin ca market cap, situându-se în prezent pe locul 6 în topul general.

Ripple înregistrează o scădere de 5.7% în 24 de ore și de aproape 12% în ultimele 48. Analiștii afirmă că sunt șanse mici de recuperare în perioada următoare.

În timp ce dezbaterea asupra perspectivelor pe termen scurt ale Bitcoinului continuă, o analiză istorică a prețurilor relevă faptul că avântul de vară nu este nimic nou. De fapt, lunile iulie și august au înregistrat tendințe de creștere a prețurilor în ultimii șase ani.

Cinci personalități din industria cripto apar pe lista Fortune ”40 under 40”

Topul ”40 under 40” a fost lansat în 1999 și s-a bazat inițiat pe veniturile deținute de tinerii milionari. Însă după anul 2008, revista Fortune a decis să ia în cacul și aspect cu privire la realizări, putere și influență la nivel mondial.

În ediția de anul acesta al topului apar 5 personalități ai industriei cripto. Vitalik Buterin (24 ani), co-fondatorul ETH, este la a treia apariție.

Buterin ocupă locul 22, fiind precedat de Brian Armstrong (34 ani), CEO al exchange-ului Coinbase pe locul 20.

Vlad Tenev (31 de ani) și Baiji Bhatt (33), directorii aplicației Robinhood, ocupă locul 24.

Locul 25 este ocupat de Pavel Durov (33), fondatorul aplicației Telegram și al rețelei Vkontakte (echivalentul rusesc al Facebook). Anul acesta proiectul Telegram a și derulat cel mai mare ICO din istorie.

În topul de anul trecut s-au clasat doar Buterin și Armstrong. Asta înseamnă că industria financiară acordă o atenție din ce în ce mai mare potențialului oferit de industria criptomonedelor.

Poliția din Surrey a confiscat 295 de Bitcoin și a încasat 1.5 milioane de dolari din vânzarea lor

Poliția din Surrey a obținut anul trecut în octombrie 295 BTC de la Sergejs Teresko, care între timp a fost condamnat pentru spălare de bani și îndeplinește pedeapsa de 9 ani de închisoare.

După ce au obținut cheile private ale lui Teresko, Poliția a vândut criptomonedele confiscate pe o platformă exchange și a încasat aproximativ 1.5 milioane de dolari.

Tribunalul local a decis joi că Poliția are dreptul legal de confiscare a criptomonedelor și poate păstra 18.8% din contravaloarea acestora pentru bugetul operațional, conform legii britanice.

Este primul caz în care autoritățile din Marea Britanie au confiscat criptomonede. De asemenea proiectele lor recent derulate includ instruirea agenților de poliție pentru a facilita astfel de operațiuni.