Comunitatea Zcash a votat să creeze un nou fond de dezvoltare al proiectului, format din 20% din recompensele de minare. Minerii continuă să primească 80% din venituri.

Acest aranjament va intra în vigoare începând cu noiembrie 2020 (blocul 1.046.400). Recompensa pentru mineri va fi, de asemenea, înjumătățită cu aceeași ocazie. Fondul de dezvoltare va fi distribuit cu 7% către ECC, 5% către Zcash Foundation și 8% către terți care contribuie semnificativ la progresul Zcash.

distributia zcash

Tranzactioneaza Zcash pe Binance!

Conform postării de pe blogul Electric Coin Company, granturile ce reprezintă 8% din recompensele de minare vor fi acordate celor care contribuie la dezvoltarea proiectului.

Comunitatea Zcash asteapta raspunsul dezvoltatorilor

Noua structură va fi pusă în aplicare în noiembrie 2020 dacă Zcash Foundation și Electric Coin Company – principala firmă din spatele dezvoltării Zcash – vor fi de acord.

Spre deosebire de alte proiecte care s-au confruntat cu dificultăți în a obține acordul minerilor și al comunității, Zcash a optat pentru chestionare extinse. Acestea au fost aplicate prin numeroase metode, inclusiv Telegram și Twitter.

Pentru a merge mai departe, Electric Coin Company și Zcash Foundation trebuie să finalizeze propunerea aprobată de comunitate. Apoi, chimbările trebuie codificate pentru a fi implementate începând cu luna noiembrie. Comunitatea va trebui să se alăture noului upgrade până la sfârșitul anului 2020.

Lansat în 2016, Zcash a început cu o recompensă a fondatorului, construită pentru a dura până în 2020. In prezent criptomoneda ZCash se tranzactioneaza in jurul pretului de 65$.

Conform structurii sale de recompensă inițială, Zcash plătește în prezent 80% din recompensele sale minerilor și 15% fondatorilor, investitorilor și altor tipuri. Restul de 5% sunt alocate Electric Coin Company.

CryptoZZ