Unul dintre cei doi mari funizori de internet din Correa de Sud, Kakao, a anunțat că va integra criptomonedele în toate platformele pe care le gestionează – ei dețin deja exchange-ul UpBit și în plus gestionează aplicațiile KakaoTalk, KakaoPay, KakaoStory și KakaoTaxi, cu aproximativ 30 de milioane de clienți în total.

Kakao a lansat exchange-ul UpBit anul trecut, iar în doar câteva luni acesta a ajuns în top 5 platforme din Coreea de Sud. Saptămâna trecută au anunțat că aplicația KakaoPay, care a înregistrat 3 milioane de utilizatori în prima lună, va integra cirptomonedele în perioada următoare, fiind planificată inclusiv lansarea unei criptomonede proprii ce va fi ulterior utilizată și în cadrul celorlalte aplicații gestionate de Kakao.

Succesul aplicației KakaoPay se datorează în special faptului că majoritatea tinerilor sub 35 de ani o utilizează – este folosită ca alternativă la sistemul bancar, deoarece oferă împrumuturi, conturi bancare virtuale și un sistem de transmitere de bani. De altfel, majoritatea smartphone-urilor vândute în Coreea de Sud vin cu aplicațiile Kakao preinstalate.

Integrarea criptomonedelor în sistemele Kakao a fost determinată de creșterea adopției acestora de către marii retaileri (de exemplu, platforma de cumpărături online WemakePrice și Yeogi Eottae, Bic Camera, compania de zbor Peach și alții), astfel încât cererea publicului este foarte mare.

De altfel, cel mai mare exchange din Coreea de Sud, Bithumb, a anunțat că are în derulare un proiect de distribuire a unor automate de plată bazate pe criptomonede în restaurante și cafenele.
Piața din Coreea de Sud s-a dovedit a fi una foarte dispusă să integreze criptomonedele, în ultimul an dezvoltându-se exponențial.