Coreea de Sud adoptă o lege dedicată exchange-urilor cripto

Pe data de 5 martie, Adunarea Națională a Coreei de Sud a aprobat un proiect de lege revizuit privind raportarea și utilizarea informațiilor speciale privind tranzacțiile financiare, concentrându-se pe introducerea unui sistem de permise pentru exchange-urile de criptomonede.

Operatorii de active virtuale trebuie să-și raporteze operațiunile la Unitatea de Informații Financiare (FIU) din cadrul Comisiei pentru servicii financiare. Companiile sunt obligate să identifice utilizatorii pe baza „conturilor bancare nominale”. Nerespectarea prevederilor se sancționează cu până la cinci ani de închisoare sau amendă de 50 milioane de won (42.000$).

Serviciul de Supraveghere Financiară și FIU vor consolida, de asemenea, sistemul AML pentru active virtuale. Proiectul de lege va intra în vigoare începând cu luna martie anul viitor.

Până în prezent, doar patru exchange-uri cripto din Coreea – Upbit, Coinwon, Bithumb și Korbit – utilizează conturi bancare nominale. Majoritatea celorlalte platforme se bazează pe transferuri în conturile corporative ale companiei pentru a sprijini tranzacțiile clienților.

BitMEx primește avertizare de la FCA din Marea Britanie

Exchange-ul de instrumente derivate cripto BitMEX nu este „autorizat” să funcționeze în Marea britanie, conform unei notificări emise de FCA.

Autoritatea de conduită financiară FCA a publicat marți notificarea, spunând că BitMEX a furnizat servicii în Marea Britanie fără autorizație.

“BitMEX nu este autorizat de noi și vizează oamenii din Marea Britanie. Pe baza informațiilor pe care le deținem, credem că desfășoară activități reglementate care necesită autorizare”,

a declarat FCA.

Un purtător de cuvânt al BitMEX a declarat pentru The Block:

“Lucrăm îndeaproape cu consilierii noștri pentru a evalua situația. Nu putem adăuga nimic în acest moment”.

FCA a emis un avertisment similar împotriva Kraken, dar ulterior acesta a fost eliminat. Platforma de tranzacționare futures achiziționată de Kraken, Crypto Units, este reglementată de FCA, potrivit site-ului web al autorității.

O sursă nenominalizată a declarat pentru The Block că FCA ar putea emite în curând mai multe astfel de notificări împotriva exchange-urilor cripto Deribit, CoinFLEX și Bybit.

Luna trecută, FCA a devenit autoritatea de supraveghere a conformității activităților cripto din Marea Britanie. Drept urmare, toate companiile cripto existente și noi trebuie să se înregistreze până în ianuarie 2021.

BitGo lansează propria filială dedicată creditelor cripto

Furnizorul de custodie Crypto BitGo a construit propria afacere de creditare, ca parte a valului de servicii DeFi în creștere.

Noua entitate juridică separată, numită BitGo Prime LCC, va oferi atât servicii de custodie, cât și credite bazate pe criptomonede. Pentru moment, bugetul alocat este de 150 de milioane de dolari, destul de mic față de cele aproximativ 500 de milioane operate de furnizori precum Genesis Global Trading și BlockFi. Firma nu va funcționa în New York, deoarece nu deține o BitLicense.

Ca planuri de viitor, Nick Carmi, șeful serviciilor financiare la BitGo, a declarat pentru TheBlock că firma intenționează să servească un număr mic de clienți.

“Putem construi o afacere foarte profitabilă cu 20 până la 30 de clienți mari”,

a spus el.

Noua ofertă vizează investitori și comercianți mai mari, deoarece valorile împrumuturilor sunt mari, începând de la 1 milion de dolari până la 8 milioane de dolari.

Creatorii CryptoKitties se pregătesc să părăsească Ethereum

Unul dintre primele vedete ale lui Ethereum, creatorii CryptoKitties, au anunțat că lansează propriul blockchain numit Flow.

Dapper Labs a strâns aproximativ 39 de milioane de dolari de la investitori după succesul jocului de collectibles CryptoKitties la sfârșitul anului 2017. Compania a lansat joi un simulator pentru blockchain-ul propriu, dedicat dezvoltatorilor care doresc să construiască propriile aplicații.

„Am construit acest blockchain pentru că ne-am dorit un blockchain diferit care să ne găzduiască jocurile”,

a declarat Dieter Shirley, co-fondatorul Dapper Labs si unul dintre creatorii CryptoKitties.

Limitările de scalare nu au fost singurul motiv pentru care Dapper Labs a decis să adopte un alt limbaj de programare. Acesta se numește Cadence și funcționează diferit față de Solidity al Ethereum.

Shirley a spus că viitoarea abordare de sharding a Ethereum 2.0 ar „limita într-adevăr ceea ce poți face cu contractele inteligente”. Echipa sa a dorit să folosească o platformă mai „orientată către consumator”, care să poată gestiona volumul de jocuri fără a bloca rețeaua, așa cum s-a întâmplat cu CryptoKitties.

Dapper Labs nu a reușit să obțină tracțiune durabilă cu jocuri bazate pe Ethereum după succesul de scurtă durată al jocului său vedetă. Săptămâna aceasta CryptoKitties a atras mai puțin de 200 de utilizatori, potrivit DappRadar. Aceasta este o scădere semnificativă față de recordul din 2017 de 14.914 utilizatori activi zilnici. Parteneriatele recente cu ligile sportive precum UFC și NBA sugerează aspirații mari pentru firmă, ceea ce a ajutat la popularizarea standardului NFT.

CryptoZZ