Două știri pozitive pentru piața cripto au alimentat creșterea de preț a Bitcoin și nu numai. Curtea Supremă din India a anulat decizia băncii centrale de a restricționa serviciile bancare pentru companiile cripto. În plus, Coreea de Sud a adoptat noi reglementări pentru companiile cripto ce operează în țară, legitimizând astfel utilizarea criptomonedelor.

Tranzactioneaza criptomonede folosind vTrader!

Ca urmare a acestor știri, prețul Bitcoin a depășit pragul de 9000$ în cursul zilei de ieri, ajungând până la 9140$. Valoarea de 9200$ este însă un nivel de rezistență pe care criptomoneda nu a putu să îl depășească. În prezent, BTC se menține în jurul valorii de 9.100$.

Per ansamblu, piața cripto a crescut cu aproximativ 10 miliarde de dolari, ajungând la o evaluare totală de aproape 260 de miliarde de dolari. Majoritatea criptomonedelor de top au urmat exemplu Bitcoin, înregistrând creșteri procentuale între 3 și 10% în cursul zilei de ieri.

”Balenele Bitcoin” acumulează

Conform rapoartelor de la Whale Alerts, cu două zile în urmă, aproximativ 15.000 BTC (în valoare de peste 130 milioane de dolari) au fost transferați în portofele Bitfinex. Taxa de tranzacție a fost mai mică de un dolar, confirmând beneficiile Bitcoin ca sistem de plată. Fondurile au fost transferate din portofelul offline al exchange-ului în cel activ, semnalând nevoia de lichiditate pe platformă.

A doua zi, 5000 BTC au fost transferați de pe Bitfinex într-un portofel necunoscut. Tot ieri, o a doua ”balenă” și-a mutat monedele de pe OKEx în portofel – peste 1.800 BTC (aproape 17 milioane de dolari).

Aceste tranzacții de valoare mare pot semnala că balenele Bitcoin acumulează în așteptarea halvingului din mai.

Max Keizer – epidemia de coronavirus va împinge BTC peste pragul de 100.000$

În cadrul cele mai recente ediție a The Keizer Report, cunoscutul promotor Bitcoin Max Keizer a declarat că panica globală legată de coronavirus va avea un impact profund asupra evoluției Bitcoin în acest an.

El a explicat că 2020 a fost „partea a doua a crizei financiare globale”, care a început în 2009 când a fost publicat whitepaper-ul Bitcoin.

“… Acum, Bitcoin va experimenta partea a doua a crizei financiare globale – este deja aproape de 10.000$ pe monedă”,

a declarat Keizer.

„Aceasta este criza financiară globală care va catapulta prețul până la 100.000$.”

CryptoZZ