Creatorul Ethereum a declarat pe Twitter că Bitcoin Cash ”Satoshi’s Vision” (BSV) este ”foc de paie”.

Afrimația a fost făcută în urma unei dezbateri cu privire la avantajele și dezavantajele algoritmurilor Proof-of-Work (PoW) și Proof-of-Stake (PoS).

Dezvoltatorii Ethereum lucrează în prezent la convertirea algoritmului în PoS ca parte a planurilor de viitor pentru rețea. Creatorul Ethereum Vitalik Buterin a declarat că PoW nu este un sistem viabil pentru o rețea de dimensiuni mari.

Unul dintre participanții la discuția de pe Twitter a denigrat sistemul Lightning Network, folosit de dezvoltatorii Bitcoin pentru a soluționa problema scalării.

Creatorul Ethereum Vitalik Buterin

a avut astfel ocazia de a-și exprima opinia:

“Am îndoieli cu privire la planurile de viitor ale Bitcoin și sistemul PoW, dar măcar ei încearcă să dezvolte o tehnologie interesantă. Prin comparație, BSV este foc de paie”.

BSV a optat pentru utilizarea unor blocuri gigant pentru a rezolva dificultățile de scalare “pe lanț”. Proiectul s-a confruntat cu obstacole tehnice și de publicitate de când a fost lansat pe 15 noiembrie.

În mod surprinzător, Craig Wright, principalul avocat al BSV, nu a comentat asupra opiniei lui Vitalik Buterin. Wright s-a auto-proclamat drept creatorul bitcoin, Satoshi Nakamoto, și s-a remarcat prin pozițiile extreme.

De exemplu, înainte de hard fork-ul Bitcoin Cash, Wright a intrat în conflict cu Roger Ver, avocatul BCH. Craig Wright l-a declarat pe Ver drept ”dușmanul” său și a emis frecvent amenințări dure la adresa rivalilor.

Volatilitate pe piața cripto

Între timp, prețurile BCH, BSV și ETH au înregistrat volatilitate accentuată în ultima săptămână.

BCH a reușit să înregistreze o creștere de 28%, ajungând la 220$ și tranzacționându-se în prezent în jurul valorii de 175$.

BSV se menține sub valoarea de 100$, având o creștere de doar 6% în ultimele șapte zile.

Ethereum ETH reușise să depășească valoarea de 160$, dar s-a stabilizat pentru moment la 130$, o creștere de 28% într-o săptămână.