Exchange-ul cripto Kraken a publicat recent raportul de activitate pe anul 2019. Acesta arata o creștere cu apropae 50% a cererilor de informații despre clienți din partea autorităților. În plus, exchange-ul a relevat că a înregistrat de asemenea o serie de probleme în relația de colaborare cu băncile.

Kraken este unul dintre cel mai mari exchange-uri din piata, foarte popular in Romania. Este clasat pe locul 3 in top Coingecko.

Creșterea interesului din partea autorităților

Kraken a observat o creștere de 49% a cererilor de informații din partea autorităților (710 față de 475). 61% dintre acestea au provenit de la autoritățile americane, urmate de Marea Britanie și Olanda. Cifra este interesantă, având în vedere că doar 40% dintre clienții Kraken sunt americani.

CEO-ul Kraken, Jesse Powell, a declarat că exchange-ul a cheltuit un milion de dolari pentru a gestiona astfel de solicitări anul trecut. Chiar și cu o echipă de conformitate dedicată, s-a depus un efort urias pentru a evalua legitimitatea solicitărilor și pentru a investiga respectivii clienți.

Raportul arată că 28% din cereri în 2019 au fost respinse ca „nelegale”, dar necesită eforturi din partea companiei oricum.

Creșterea interesului din partea autorităților se datorează faptului că, odată cu creșterea popularității criptomonedelor, și activitățile ilegale au crescut. În plus, au fost implementate noi obligații KYC/AML la nivel internațional.

Probleme cu băncile

Kraken este una dintre cele mai lichide platforme exchange cripto, ce oferă rampe fiat și tranzacții cripto-to-cripto. Cu toate acestea, compania s-a confruntat cu dificultăți în colaborarea cu băncile.
O serie de bănci au decis să refuze tranzacțiile cu criptomonede, inclusiv cele prin Revolut. Kraken a încercat să remedieze acest lucru printr-un parteneriat cu Silvergate Bank.

În plus, compania Kraken a avertizat că va semnala orice retragere suspectă către băncile germane, din cauza rapoartelor anterioare de infracțiuni financiare. Începând cu 13 decembrie 2019, retragerile in conturile Frick Bank nu sunt permise.

CryptoZZ