Compania Bitfinex a anunțat că a rambursat 100 milioane de dolari din împrumutul primit de la Tether – criptomoneda stabilă USDT:

“Bitfinex are plăcerea să anunțe că, la 1 iulie 2019, a rambursat catre Tether 100 milioane dolari din împrumutul acordat. Bitfinex a efectuat această plată în fiat prin transfer în conturile bancare ale lui Tether. Bitfinex a efectuat plata anticipată pe baza poziției sale financiare la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2019”.

Un împrumut controversat

Exchange-ul Bitfinex a împrumutat 700 de milioane de dolari de la emitentul Tether, criptomoneda stabilă USDT, la începutul anului 2019. Compania a avut nevoie de bani lichizi pentru a compensa pierderile de 850 milioane de dolari generate de procesatorul de plăți Crypto Capital. Conform informațiile publicate, autoritățile din SUA, Marea Britanie, Polonia și Portugalia au confiscat fondurile procesatorului de plăți, blocând automat și fondurile Bitfinex.

În luna iunie, Bitfinex a lansat tokenul LEO și a strâns un miliard de dolari prin vânzări private. Suma adunată poate fi astfel folosită pentru a-și acoperi pierderile și împrumuturile.

Bitfinex și Tether sunt controlate de aceiași directori și acționari cheie, deși ambele companii susțin că sunt entități distincte. Criptomoneda stabilă USDT, care se tranzacționează de obicei în jurul valorii de 1 USD, se presupune că este susținută cu dolari americani sau echivalente de numerar.

Un proces controversat

IFinex, compania-mamă a Bitfinex și alte entități afiliate sunt implicate într-o luptă legală cu biroul NYAG asupra presupusei acoperiri a pierderii de 850 milioane de dolari. Procuratura din New York a susținut că demersurile financiare realizate între companiile implicate au fost realizate fără informarea clienților.

Bitfinex și Tether au depus o cerere de anulare a procesului, susținând că procuratura din New York nu are nici jurisdicția, nici dovezi suficiente pentru a-și susține acuzațiile.

Următoarea înfățișare în acest proces va avea loc pe 29 iulie.

Tether continuă să emită criptomoneda stabilă USDT

În cursul lunii iunie, Tether a emis 500 milioane de USDT. Aceasta mișcare a coincis cu o creștere a prețului Bitcoin de la 8.500$ la 11.000$. Will Harbourne, fondatorul Ethfinex, un exchange descentralizat deținut de Bitfinex, a explicat că nu este vorba despre manipulare, ci de cererea de pe piață.

Mai exact, clienții mari au posibilitatea de a solicita Tether emisia de noi tokenuri (în loturi de minim 100.000$). Automat, cererea de pe piață va genera apariția de USDT după câteva zile, cât durează procedurile interne de emitere.

cumpara masina cu bitcoin