Companiile din regiunea Crypto-valley din Elveția a solicitat un ajutor financiar de 100 de milioane de franci elvețieni (103 milioane de dolari) de la guvernul federal. Acești bani ar proveni din investiții și contribuții de la administrația locală și garanții federale.

Directorul Finanțelor din Cantonul Zurich, Heinz Taennler, a declarat pentru Bloomberg că fondul are rolul de a ajuta companiile fintech cu probleme.

Crypto-valley din Elveția afectat de pandemia COVID-19

Legislația favorabilă au făcut din Elveția un loc atractiv pentru startup-urile blockchain. În prezent, însă, majoritatea acestor firme au fost afectate major de pandemia COVID-19. Investitorii de capital privat și-au retras sprijinul, astfel încât companiile blockchain și cripto nu pot supraviețui pe termen lung.

Conform raportului Bloomberg:

“Dintre cele mai mari 50 de companii care operează în regiune, doar jumătate vor rezista în următoarele 12 luni în condițiile actuale, conform unui sondaj realizat de Asociația Elvețiană Crypto-Valley”.

Președintele Asociației , Daniel Haudenschild, a raportat că, cel mai probabil, aproape 80% dintre start-up-uri vor intra în faliment în următoarele șase luni.

Mai mult, 56,9% au trebuit deja să concedieze angajați, iar 90,7% se așteaptă să facă acest lucru în viitor.

BRAVE Browser – Mai bună securitate și protecție la traking

Guvernul elvețian a anunțat la începutul acestei săptămâni că va oferi 154 milioane de franci în garanții de credit pentru startup-uri. Taennler a declarat că acest ajutor este insuficient pentru companiile din Crypto-valley. Multe startup-uri nu generează venituri suficiente pentru a se califica pentru împrumuturi bancare în cadrul pachetului de ajutor COVID-19 al guvernului federal.

Haudenschild se așteaptă ca pandemia să aibă consecințe pe termen lung asupra ecosistemului cripto elvețian:

„Va exista un efect dublu. In primul întreprinderile vor trebui să găsească o modalitate de a supraviețui. Având în vedere că multe dintre ele au fost deja afectate de ”iarna cripto”, această lovitură dublă va provoca dificultăți pentru mulți. Al doilea efect va fi acela că toată lumea este nevoită să iși convertească operațiunile în digital”.

CryptoZZ