Exchange-ul BitPanda a realizat un studiu statistic ce relevă că, în Europa, 20% dintre deținători de criptomonede sunt femei. Studiul a fost realizat în parteneriat cu GlobalWebIndex și a fost extins în 17 țări. Statistica a inclus 120.000 de utilizatori cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani.

Conform documentului de cercetare, obiectivul a fost să stabilească ce diferențiază investitorii cripto față de investitorii tradiționali.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Una dintre concluziile cheie a fost că tipurile de utilizatori se schimbă, ceea ce duce la o diversificare mai mare. Per ansamblu, utilizatorii de criptomonede sunt persoane care sunt dispuse să își asume riscuri și au o dorință puternică de a-și controla finanțele.

Unul din cinci deținători și investitori de cripto sunt femei, o cifră care este în creștere de la 5% estimată in anul 2018.

Jason Mander, Chief Research Officer la GlobalWebIndex, a comentat:

„Când vine vorba de atitudini, există foarte puține diferențe între bărbați și femei. Acestea sunt insignificante când vine vorba despre deținătorii de criptomonede și publicul larg. ”

Diferențe semnificative între europeni și americani

Statistica BitPanda relevă câteva diferențe semnificative între europeni și americani. Aproximativ 40% dintre investitorii cripto au peste 35 de ani, în timp ce americanii sunt în majoritate mileniali.

În același timp, 20% dintre deținătorii de criptomonede sunt femei, spre deosebire de doar 10% în SUA.

Majoritatea deținătorilor de criptomonede tind să fie bărbați tineri, foarte educați, cu venituri mari, care lucrează în centre financiare europene în domeniul IT, inginerie sau finanțe.

Topul țărilor cu cei mai mulți deținători de criptomonede include Elveția, România și Irlanda cu 14% din populație.

 

CEO-ul Bitpanda, Eric Demuth, a declarat:

„Am vrut să clarificăm profilul oamenilor care modelează industria criptomonedelor. Sper că acest raport va ajuta toată lumea să înțeleagă mai bine cine sunt acești oameni, care sunt atitudinile lor, precum și modul de viață, finanțele și comportamentele de investiții ”.

carscenter-accepta-bitcoin