Directorul firmei de investiții CoinShares, Danny Masters, care anterior a fost trader în cadrul companiei JP Morgan, are în continuare încredere că prețul îți va reveni peste valoarea de 20.000$ până la sârșitul acestui an.

După ce la începutul acestei luni prețul Bitcoin se apropia de pragul de 10.000$, înregistrează în această perioadă o scădere de 58% față de valoarea din decembrie anul trecut, semnalând încă o perioadă a urșilor de piață.

În opinia sa, evoluția volatilă se datorează în mare parte lipsei de investitori instituționali de pe piață.

”Este necesar să continuăm să dezvoltăm structurile necesare pentru aa vea o evoluție stabilă. Este nevoie de soluții de custodie, de indici și metode de măsurare a performațelor care să ne ajute să calculăm corect evoluțiile”, a declarat directorul CoinShares pentru CNBC.

”De asemenea, este necesar să lucrăm la ICO-uri – astfel încât odată lansat, să putem urmări evoluția tokenului respectiv, deoarece investitorii au nevoie de claritate, de transparență, au nevoie să știe la ce să se aștepte.
Încă nu am ajuns la stadiul în care putem să vorbim de o prezență serioasă a investitorilor instituționali pe piață, iar asta e din cauză că nu avem aceste instrumente cu care ei sunt obișnuiți să lucreze”.

În prezent, abia se fac primii pași pentru a pune la dispoziție serviciile asociate de care marii investitori au nevoie – Coinbase a lansat săptămâna aceasta o serie de instrumente dedicate investitorilor instituționali, inclusiv servicii de custodie, iar compania japoneză Nomura a încehiar un parteneriat cu producătorul de portofele digitale Ledger pentru a lansa un consortium ce va dezvolta produse și servicii pentru instituții.

La rândul lor, marii actori de pe piețele financiare clasice se pregătesc să intre încet pe piața cripto – Goldman Sachs a lansat un tip de contracte futures Bitcoin, iar deținătorul Bursei din New York, Inercontinental Exchange, analizează posibilitatea de a deschide un exchange Bitcoin.

Aceste inițiative, aflate la început deocamdată, sunt exact ceea ce piața are nevoie pentru a propulsa prețul Bitcoin la valori record anul acesta, este de părere directorul CoinShares – Danny Masters.