Dan Morehead, director la fondul de investiții focusat pe blockchain, Pantera Capital, a vorbit despre care crede că este prețul minim al bitcoinului și a prezis că moneda va depăși maximele într-un an.

Fondul de investiții condus de Morehead a avut profituri de 25000% în 2017, când bitcoinul a ajuns la 20 000 de dolari. Morehead spune că prețul de 6500 a fost minima pentru piața recentă a urșilor și a spus că aceasta este o oportunitate de investiții.

„Ceva ce crește atât de rapid ajunge cu greu sub mișcarea medie pe 200 de zile. Când acest lucru se întâmplă, este un moment excelent să cumperi … Nu ai o astfel de ocazie prea des.”

La început de săptămână, Morehead a publicat o scrisoare pe blogul oficial al Pantera, în care a adăugat că bitcoinul „are toate șansele să depășească 20 000 de dolari într-un an”. Acesta a mai spus că banii instituționali vor crește piețele cu mult mai mult.

Pe blogul său, Morehead a vorbit despre impozitele pe profit din America, pentru care termenul limită este săptămâna aceasta. Morehead a spus că acesta ar fi un motiv pentru care traderii au vândut bitcoin și că de aceea piețele au fost picate. Aceeași explicație o dă și Tom Lee de la fondul de investiții Fundstrat.

Cu toate acestea, a notat și că piețele nu au reacționat negativ la anunțul că recent Comisia de Securități și Schimburi (SEC) a luat măsuri împotriva a două escrocherii de profil înalt prezentate sub formă de ICO-uri.

„Când piețele au parte de știri negative, este un semn foarte bun, pentru că înseamnă că ai ajuns la maximul de negativitate, și că ai ajuns la prețul minim, cel puțin pe termen mediu. Dacă nu se schimbă nimic drastic în următoarele luni pe partea de reglementări, atunci cred că am trecut de depresiunea reacțiilor negative ale pieței”, și-a dat cu părerea Morehead.

Predicțiile optimiste ale lui Morehead îl pun pe acesta în aceeași poziție ca maeștrii ai investițiilor ca Tom Lee, care vine adesea cu predicții optimiste despre prețul bitcoin. Cel mai recent, acesta a spus că bitcoinul o să atingă cel mai probabil prețul de 25 000 de dolari până la final de an. Săptămâna trecută, investitorul Tim Draper a spus într-un discurs că după părerea lui bitcoinul ar putea să ajungă la prețul impresionant de 250 000 de dolari până în 2022.

Conform celor de la CNBC, Pantera administrează în acest moment active în valoare de 800 de milioane de dolari. Prețul bitcoin este în creștere și se tranzacționează la aproximativ 8270 de dolari, cu 1,7% mai mult decât ieri.