Riggs Eckelberry este directorul executiv al companiei OriginClear, o companie care oferă soluții de tratare a apei și președinte al WaterChain.

Proiectul WaterChain lucrează pentru a finanța proiecte de distribuire a apei într-un efort de atenuare a suferințelor ca rezultat al crizei mondiale de apă potabilă.

Într-o recentă ediție a Forbes, Eckelberry vorbește despre animozitatea corporativă față de criptomonede. El crede că această animozitate are două aspecte: pe de o parte, companiile doresc criptomonede. Pe de altă parte, doresc criptomonede reglementate. De asemenea, el consideră că lipsa de educație este răspândită în rândul entităților corporative în ceea ce privește cripto.

Eckelberry a explicat:

”Da, cripto se bazează pe blockchain, dar criptomonedele sunt foarte diferite, deoarece sunt o alternativă a banilor actuali. Când mi-am dat seama de asta pentru prima oară, am renunțat la blockchain pentru companii și m-am concentrat, în schimb, pe crearea unei modalități mai bune pentru industria mea de a strânge proiecte inovatoare. Dar încă mă întreb, de ce toată teama, incertitudinea și îndoiala în legătură cu criptomonedele? Cred că este probabil lipsa de educație.”

În prezent, nu există nicio criptomonedă care să fie atât răspândită, cât și reglementată. Relația instabilă a industriei cripto cu mass-media și piața financiară mainstream a generat neîncredere.

De exemplu, săptămâna aceasta, gazdele emisiunii CNBC SquawkBox au denigrat Bitcoin după câțiva ani de atitudine foarte pozitivă. Într-un interviu cu consilierul financiar Anthony Pompliano, l-au pus pe acesta în poziția de a apăra Bitcoin în general.

Criptomonedele care sunt bine reglementate sunt toate relativ noi și vor avea nevoie de timp pentru ca acestea să devină “stabilite”. În cele din urmă, cazurile de utilizare a acestora sunt factorul determinant ale puterii pe care o vor avea.

Președintele WaterChain

a declarat că cea mai de succes monedă alternativă din lume este ” frequent flyer mile” – recompensele în kilometri oferite de companiile de zbor pentru clienții fideli. Utilitatea acestora este valoarea lor. Criptomonedele de exemplu sunt fungibile și se pot converti în bani, așa că au un avantaj. Un aspect al economiei în care blockchain are potențial masiv este cel al programelor de recompense în general.

Cele mai importante schimbări aduse de criptomonede sunt schimbările pe care le pot aduce în economie. Eckelberry, ca mulți alții, este de părere că vor crea o economie cu totul nouă. Este vorba despre o economie alternativă pe scară largă, care rareori se atinge de cea normală. După cum spune Eckelberry:

”Ultimul val este reprezentat de tokenurile security. Acestea sunt oferite pe exchange-uri noi, cu securitate excelentă, precum Coinbase. Acestea, cred eu, vor înlocui tokenurile slabe, nereglementate și vor crea un ecosistem cripto mai puternic în ansamblu. Cred că, companiile care au în vedere o strategie de cripto trebuie să înțeleagă că aceste criptomonede vor crea o economie cu totul nouă după ce obțin adopția în masă.”

Companiile vor trebui să fie poziționate pentru a beneficia în această nouă economie, deoarece cele care nu sunt vor rămâne în urmă. Așa cum companiile care au ignorat Internetul au suferit pierderi,  companiile care ignoră blockchain și cripto vor suferi. Chiar și băncile care le ignoră vor suferi, pe termen lung. Cei care au nevoie de capital au început să își dea seama că nevoile lor pot fi satisfăcute în afara de sistemului bancar.