Barry Silbert, fondator și CEO al Grayscale Investments și al Digital Currency Group (DCG), și-a exprimat din nou poziția optimistă asupra Bitcoin. Într-un apel cu investitorii pe tema „Statutul monedelor digitale”, el a subliniat că emiterea CBDC de către băncile centrale ar aduce beneficii Bitcoin.

„Deci, la un moment în viitor, am putea avea 80 de CBDC diferite. Și dacă se va întâmpla acest lucru, ar declanșa o investiție imensă în operatori de sisteme financiare. În esență, fiecare instituție financiară ar trebui să fie în măsură să stocheze și să tranzacționeze în condiții de siguranță CBDC. Dacă această infrastructură va fi construită, va putea fi folosita si pentru monede digitale nebancare, cum ar fi Bitcoin.”

Urmareste canalul nostru de YouTube!

CBDC-urile sunt valute digitale care sunt emise și controlate de o autoritate de reglementare centrală. Spre deosebire de criptomonedele precum Bitcoin, CBDC-urile reprezintă banii fiat în forma digitală. Deși nicio jurisdicție globală nu a lansat CBDC până în prezent, o serie de guverne au explorat și construit astfel de proiecte.

Emiterea CBDC de către băncile centrale va educa publicul

Potrivit unui nou sondaj realizat de Banca de Acorduri Internaționale (BIS), cel puțin 10% din băncile centrale vor emite un CBDC pentru publicul larg pe termen scurt. Banca centrală din China pare să fie cea mai pregătită să lanseze un e-yuan într-un proiect pilot.

Silbert a susținut că băncile centrale care dezvoltă propriile monede digitale ar putea oferi mai multă putere Bitcoin, deschizând calea către interes instituțional. Potrivit CEO-ului Grayscale, Bitcoin și alte criptomonede ar putea beneficia în cele din urmă de aceeași infrastructură folosită de CBDC.

În plus, Silbert și-a exprimat încrederea că băncile centrale vor solicita ca utilizatorii să utilizeze și să se acomodeze cu sistemele financiare și nu vor limita capacitatea de emisie a CBDC. „Băncile centrale adoră să imprime bani”, a menționat Silbert pentru a sublinia caracterul limitat al ofertei Bitcoin.

Investitorul este de părere că CBDC-urile „nu sunt un fenome pentru 2020”,  ci vor fi adoptate într-un viitor de ordinul zecilor de ani.

CryptoZZ