Platforma Bancor a descoperit că a fost victima unui hack în urma căruia au fost furate aproape 25.000 ETH, 2.5 milioane BNT și 230 milioane NPX și și-a suspendat activitatea pentru a remedia situația.

Conform rezultatelor investigației, unul dintre portofelele folosite pentru a upgrada o parte dintre contractele smart a fost compromis, permițând atacatorilor să retragă criptomonedele existente.

În prezent, Bancor colaborează cu mai multe exchange-uri pentru a urmări fondurile furate și a-l împiedica pe hoț să le lichideze.

Sistemul de siguranță al platformei Bancor a blocat tokenurile BNT ce fuseseră sustrase, în baza unui mecanism creat special pentru ”situațiile extreme în care are loc un security breach, împiedicând hoțul să plece cu tokenurile furate”, după cum menționează reprezentanții companiei.

Din păcate, recuperarea ETH și a NPXS nu se poate face la fel de ușor, directorul exchange-ului Changelly declarând de exemplu că o parte dintre fonduri au fost tranzacționate pe platforma sa.

Cu toate acestea, majoritatea exchange-urilor s-au declarat dispuse să asiste în urmărirea tokenurilor sustrase.

Echipa din spatele platformei a declarat că derulează în preznet o investigație aprofundată și că exchange-ul va fi offline pentru maxim 48 de ore. De asemenea, reprezentanții Bancor au confirmat că portofelele utilizatorilor nu au fost afectate, deoarece fondurile acestora nu sunt păstrate în sisteme accesibile online. Reprezentanții platformi vor ține la curent utilizatorii pe Twitter și Telegram cu evoluția situației, urmând să publice și rezultatele investigației după ce aceasta va fi încheiată.

Bancor este una dintre poveștile de succes al pieței cripto, proiectul reuțind să acumuleze 153 de milioane de dolari în câteva ore la lansarea ICO-ului în iulie 2017, un record la vremea respectivă.

În prezent, este pe locul întâi la nivel mondial în topul exchange-urilor descentralizate, cu un volum zilnic de aproape 700.000$. Tokenul nativ BNT a înregistrat o scădere de 14% de la anunțarea incidentului, tranzacționându-se în prezent cu 2.70$.