Firma de avocatură Roche Freedman a înaintat o serie de procese împotriva unor companii cripto majore, printre care se numără și TRON.

Acuzațiile împotriva Tron Foundation, compania din spatele platformei de criptomonede Tron, sunt că vânzarea de tokenuri TRX s-a realizat cu încălcarea legilor privind securities din Statele Unite.

Procesul susține că, din iunie 2017 și până în prezent, inculpații (fondatorul Justin Sun, CTO Zhiquiang Chen și Fundația Tron) “au promovat, oferit și vândut securities Tron, cunoscute sub denumirea de tokenuri TRX”.

Ce sunt STO-urile? – Security Token Offering

Tron a vândut TRX într-o ofertă inițială de monede, iar Fundația a păstrat 35% dintre tokenuri, potrivit procesului. Reclamanții susțin că aceste securities nu au fost înregistrate la SEC și că TRON nu s-a calificat pentru o scutire de la cerințele de înregistrare.

”Crearea de tokenuri TRX s-a produs astfel printr-un proces centralizat, în contrast cu Bitcoin și Ethereum. Totuși, acest lucru nu ar fi fost evident pentru un investitor la emitere. Mai degrabă, numai după trecerea timpului și dezvăluirea informațiilor suplimentare despre intenția, procesul de gestionare și succesul emitentului, care a permis descentralizarea să apară, un cumpărător rezonabil ar putea ști că a achiziționat titluri de valoare/securities. Astfel, cumpărătorii au fost înșelați să creadă că TRX este altceva decât o security, când de fapt era”

se menționează în plângere.

Firma de avocatură Roche Freedman vor sa recupereze banii investitorilor

Mai mult, whitepaper-ul TRX a declarat în mod expres că „TRX nu se clasifică drept securities”. Ca atare, investitorii au fost induși în eroare, deoarece au înțeles în mod rezonabil că la emitere nu era supus legilor cu privire la titlurile de valoare din SUA.

Documentele susțin, de asemenea, că Justin Sun, fondatorul companiei, a promovat ofertele Tron susținând că sunt similare sau „mai bune decât” Ethereum. El a folosit această comparație în mai multe mesaje postate pe Twitter. Având în vedere că Ethereum nu este o security, Sun s-a folosit de această asociere pentru a convinge investitorii că TRX are același statut.

Reclamanții reprezentați de firma de avocatură Roche Freedman sunt Chase Williams, Alexander Clifford și Eric Lee. Ei au solicitat să recupereze ceea ce au plătit pentru tokenurile TRX cu dobândă sau echivalentul în daune bănești plus dobândă de la data cumpărării.

CryptoZZ