Compania Fidelity Investments a anunțat SEC că va lansa un nou fond de investiții bazat pe Bitcoin. Conform documentelor, acest fond va fi accesibil investitorilor instituționali ce dispun de mult capital. Valoarea minimă a investiției în Wise Origin Bitcoin Index Fund I este de 100.000$.

CEO-ul Onramp Invest, Tyrone Ross, a comentat că dimensiunea minimă a investiției Fidelity indică „că nu au planuri imediate de extindere în oferte retail, ci mai degrabă doresc să se concentreze pe investitorii instituționali cu putere financiară superioară”.

Pentru a gestiona fondul bazat pe Bitcoin, compania de investiții a creat o nouă unitate, denumită Fidelity Digital Funds.

Fondul Bitcoin lansat de Fidelity poate fi mai mare decat Grayscale

Decizia de lansare a unui fond cripto a fost cel mai probabil justificată de randamentul ridicat al acestui tip de investiție. După cum a demonstrat Grayscale, există cerere ridicată pe piață pentru investiții cu risc scăzut în Bitcoin. Valoarea totală a capitalului investit în fondul Grayscale Bitcoin Trust a ajuns la 5 miliarde de dolari în doar câțiva ani.

De altfel, în iunie, Fidelity Digital Assets a realizat un sondaj cu privire la interesul instituțional pentru criptomonede:

„Aproape 80% dintre investitorii instituționali consideră că investițiile în activele digitale sunt atrăgătoare”,

a constatat firma.

Tyrone Ross a subliniat de asemenea că Fidelity are potențialul de a aduce un val noi de investiții:

„Fidelity este un brand extrem de cunoscut și respectat pe care alți manageri de investiții și custozi pur și simplu nu o pot egala”.

Cumpara si Vinde Bitcoin folosind LDV Bank!

Compania gestionează peste 83 de miliarde de dolari în active în prezent, fiind pritre cei mai respectați manageri de portofolii din finanțele tradiționale. Acest lucru ar putea propulsa rapid fondul Bitcoin lansat de Fidelity, în ciuda faptului că Grayscale este lider în acest domeniu de peste 7 ani.

Dacă fondul Fidelity se dovedește a avea succes, acest lucru va avea un efect masiv asupra prețului Bitcoin. Deja din iunie 2020, Grayscale Trust a început să cumpăre mai mult Bitcoin decât era minat. O cerere similară din partea Fidelity ar impulsiona prețul Bitcoin.