Amber Baldet, fostul director al Centrului de Excelență în Blockchain (BCOE) de la JPMorgan Chase, a părăsit compania pentru a iniția un proiect propriu. Descrisă de revista Fortune ca expertă în industria cripto, care a reușit să creeze conexiuni între industria financiară clasică și noua tehnologie blockchain, Baldet a fost liderul proiectului Quorum, platforma de contracte smart a JP Morgan Chase.

Purtătorul de cuvânt al JPMorgan a declarat pentru Reuters că

”Amber este extrem de talentată și a contribuit la crearea echipei excelente pe care o avem. Respectăm dorința ei de a iniția propria companie și îî urăm mult succes.”

Baldet va fi înlocuită de Christine Moy, una dintre seniorii echipei BCOE, care a făcut parte de la început din echipa specializată în blockchain.

Financial Times a publicat săptămâna trecută informații conform cărora JPMorgan Chase ia în considerare dezvoltarea platformei Quorum ca entitate independentă. Quorum a fost dezvoltată în 2016 în colaborare cu EthLabs și a fost inițal bazată pe blockchain-ul Ethereum.

Similară cu proiectul Go Ethereum, Quorum permite sute de tranzacții pe secundă și are beneficiul că asigură mai multă protecție, deoarece contractele smart pot fi validate doar de părțile implicate.

Există posibilitatea ca Amber Baldet, care a fost principala forță din spatele dezvoltării Quorum, să fi părăsit compania pentru a se dedica dezvoltării acesteia, mai ales că este o platformă open code ce poate fi adaptată ușor.

JPMorgan nu este singura companie de pe Wall Street care pierde manageri în favoarea industriei cripto – Sheri Kaiserman, o altă expertă în tehnologia blockchain, a părăsit recent Wedbush Securities pentru a crea un fond de investiții pentru criptomonede, care va asigura și consultanță în domeniu.