Consiliu de Stat al Franței a anunțat că impozitul pentru tranzacțiile cu criptomonede va fi 19%, deoarece monedele digitale sunt clasificate ca bunuri mobile, similare cu acțiunile deținute în firme.

Din 2014 până în prezent, criptomonedele au fost impozitate cu până la 45%, însă la începutul acestui an cetățenii francezi au solicitat reevaluarea taxelor aplicate pentru tranzacțiile de acest tip.

Pentru celelalte activități asociate criptomonedelor, precum minarea, impozitul rămâne de 45% deoarece este considerat profit non-comercial sau venituri rezultate din activități profesionale.

Franța lucrează în prezent la reglementări în domeniul criptomonedelor – la începutul acestui an, Ministerul Economiei a creat un grup de lucru care să analizeze piața și să facă propuneri pentru legi.

În luna martie, autoritățile financiare au declarat că evaluează opțiuni legislative care să încurajeze dezvoltarea ICO-urilor, însă guvernul francez a propus ca activitățile comerciale cu criptomonede să fie interzise până când legislația adecvată este adoptată, însă propunerea nu a fost acceptată.

Grupul de lucru din cadrul Ministerului Economiei care analizează piața cripto din Franța este condus de un fost executiv al Băncii Naționale, Jean-Pierre Landau, care este poreclit de presa locală ”monsieur Bitcoin” datorită poziției entuziate pe care o are față de tehnologia blockchain și criptomonede.

Ministrul francez Bruno Le Maire a declarat:

”În prezent are loc o revoluție, iar bitcoin este un precursor al acesteia. Tehnologia blockchain oferă noi oportunități pentru start-up-uri, de exemplu prin sistemul de ICO care le permit să strâng fonduri. Industria DLT promite să creeze o rețea de încredere, fără intermediari, care oferă trasabilitate și care crește eficiența economică”.

În conformitate cu poziția ministrului, Franța are tradiție în inovația financiară, iar noul pachet de legi aplicabile ICO-urilor va oferi investitorilor garanțiile și securitatea necesară pentru dezvoltarea viitoare.

Franța și Germania au fost țările cele mai vocale în solicitările ca țările participante la reuniunea G20 din Argentina din acest an să discute viitorul criptomonedelor.