Winklevoss IP, compania deținută de fondatorii Gemini, frații Winklevoss, Cameron și Tyler, a primit aprobarea pentru o cerere de patent care are ca scop să activeze produsele tranzacționate la schimb (ETP-urile) pe bază de criptomonedă.

Compania a făcut un sistem care poate să execute tranzacții pentru ETP-urile cu proprietăți în criptomonede, „cum ar fi bitcoini… ripple, dogecoin … ether”, dar și BBQCoin, printre altele, conform unui patent publicat de Biroul de Mărci Înregistrate și Patente din Statele Unite, marți. Compania alistat această aplicație în luna decembrie a anului trecut. ETP-urile, care include fonduri de tip ETF, sunt un tip de securitate al cărei preț derivă din alte instrumente de investiții cu care acestea sunt corelate. În cazul prezentat de frații Winklevoss, acestea vor fi criptomonedele.

Faptul că au obținut patentul este important, pentru că oferă indicii despre eforturile continue ale fraților Winklevoss pentru a duce mai departe ETF-urile legate de tranzacția de criptomonede, după ce au întâmpinat tot felul de obstacole din partea autorităților americane.

Așa cum am mai scris în mai multe rânduri, Comisia de Securități și Schimburi din America a respins ultima cerere făcută de frații Winklevoss în luna martie a anului trecut, care căuta să listeze un ETF legat de bitcoin pe schimbul Bats BZX. Instituția a motivat decizia vorbind despre riscurile asociate cu tranzacțiile de criptomonede și despre nesiguranța la nivel de reglementări.

Deocamdată, SEC nu a dat încă undă verde oricărui ETF legat de bitcoin la schimburi. În luna ianuarie a anului acestuia, mai multe firme care propuneau o schimbare de reglementări în fața SEC și-a retras cererea, așa cum a cerut regulatoriul de securități.

Obținerea patentului de astăzi vine la doar o lună după ce Winklevoss IP a câștigat un alt patent pentru îmbunătățirea securității tranzacțiilor, care ar putea să fie folosit la schimbul Gemini deținut de frații Winklevoss.