Cu toate că strategul Fundstrat Tom Lee a prezis un Bitcoin de 15000$ la sfârșitul lui 2018, compania se așteaptă ca prețul să ajungă la 2270$ în trimestrul 1 al lui 2019.

Inițial, Tom Lee a susținut că BTC va ajunge la 25000$, dar prăbușirea pieței de anul trecut l-au făcut să își revizuiască opinia. Optimismul său a fost contrazis de realitate – Bitcoin a încheiat anul la 3800$ conform Coimarketcap.

Anul nou nu a adus prea mult optimism pentru piața cripto. Industria a intrat în cel mai prelungit ciclu de scădere în februarie 2019. In opinia Fundstrat, se va îndreapta în curând mai jos.

Compania de analiză a pieței a declarat într-un e-mail adresat Bloomberg că Bitcoin ar putea scădea sub nivelul actual minim de aproape de 3.100 de dolari.

Fundstrat a setat o țintă inferioară spre 2,270 $

Fundstrat a publicat acțiunea de preț a trei dintre indicii criptomonedelor. FS CryptoFX 10, FS CryptoFX 40 și FS CryptoFX 250. Acestea urmăresc evoluția primelor 10, 40, respectiv 250 de criptomonede de pe piață.

Robert Sluymer, strategul de piață al Fundstrat Global Advisors, a constatat că CryptoFX 250, înregistrează cel mai mare risc de scădere:

“Structura prețurilor pentru cele mai multe criptomonede rămâne slabă și pare vulnerabilă la o defalcare în așteptare până la scăderi minime. Indicatorul de avans / declin al Fundstrat-ului este în pericol de a atinge noi minime. “

Performanța negativă a CryptoFX 250 a afectat și sentimentul de piață al celorlalte indexurilor. Indicele CryptoFX 40, de exemplu, se îndreaptă spre cele mai mici valori anterioare. În mod similar, indicele CryptoFX 10, care include bitcoin, a sugerat un scenariu pesimist pentru viitorul apropiat.

“O scădere sub pragul minim de 3100 dolari stabilit în cel de-al patrulea trimestru ar implica o scădere la 2.270 dolari. Este necesară o creștere la peste 4.200 dolari pentru a semnala că Bitcoin începe să își revină”,

a declarat Sluymer.