Compania Galaxy Digital a anunțat că lansează două noi fonduri de investiții Bitcoin pentru investitorii instituționali. Galaxy Bitcoin Fund permite investiții de minim 25.000$ cu opțiunea de retrageri trimestriale. Galaxy Institutional Bitcoin Fund are aceeași valoare minimă de investiții, dar oferă retrageri săptămânale.

“Galaxy continuă să aibă o încredere ridicată în bitcoin și a făcut progrese semnificative pentru a ajuta la includerea instituțiilor în ecosistemul de active digitale. Considerăm că acest efort este un pas important în îndeplinirea acestei misiuni”,

a declarat Mike Novogratz, CEO și fondator al Galaxy Digital.

Bloomberg L.P. va fi agentul de stabilire a prețurilor pentru fonduri, în timp ce alți furnizori de servicii includ Deloitte & Touche LLP pentru audit, Ernst & Young LLP pentru impozit și Davis Polk & Wardwell LLP pentru consiliere juridică.

Custodia fondurilor pentru cele două noi fonduri va fi asigurată de Bakkt Warehouse și Fidelity Digital Asset Services.

Aceste fonduri se adaugă la suita de produse Galaxy Digital, care include Galaxy Crypto Index Fund, ce urmărește Bloomberg Galaxy Crypto Index.

Fidelity obține permisiunea de a activa în New York

Sătpămâna aceasta, Fidelity Digital Assets a anunțat că a obținut aprobare pentru a activa și în statul New York. Furnizorul de servicii de custodie se alătură astfel altor companii precum Coinbase Custody și Bakkt Warehouse care oferă depozitarea criptomoendelor pentru persoane fizice și juridice.

Una dintre piedicile pentru intrarea investitorilor instituționali pe piața cripto a fost considerată lipsa serviciilor de custodie calificate. Este aparent că actorii de pe piața cripto iau măsuri pentru a remedia aceasta deficiență.

CryptoZZ