Filiala Bakkt a Intercontinental Exchange a anunțat luni că va oferi servicii de custodie pentru clienții instituționali. Dacă inițial serviciul a fost oferit doar pentru cei care tranzacționau contracte futures lichidate fizic, acum a fost extins pentru toate tipurile de investitori.

Printre companiile ce s-au înscris deja să utilizeze serviciile „Bakkt Warehouse” se numără Pantera Capital, Galaxy Digital și Tagomi. Alte firme majore urmează să li se alăture în următoarele săptămâni.

Anunțul cu privire la serviciile de custodie a fost făcut după ce Departamentul de servicii financiare din New York (NYDFS) a acordat Bakkt aprobare pentru acest serviciu.

Servicii de custodie pentru clienții instituționali reglementate

Într-o postare pe blog, COO Bakkt, Adam White, a comentat cu privire la „legătura critică … dintre adopția instituțională a bitcoin și serviciile de custodie”:

“Atunci când investitorii au acces facil la servicii de custodie reglementate ce oferă sisteme de încredere și securitate, potențialul acestei clase de tehnologie emergente se poate extinde”,

a scris el.

White a prezentat și detalii cu privire la serviciul Bakkt Warehouse:

„Depozitul Bakkt folosește și garanții fizice, operaționale și de securitate cibernetică. Relația noastră cu schimbul intercontinental (NYSE: ICE), la Fortune 500 care deține și operează infrastructura de piață, ne permite să abordăm în mod unic nevoile clientului în spațiul de custodie a activelor digitale. “

Bakkt utilizează o serie de garanții și caracteristici de securitate, inclusiv „conectivitate dedicată rețelei între site-urile operaționale”, facilități secundare redundante, operațiuni de semnare distribuite geografic, structuri independente de raportare și o serie de alte funcții, a afirmat White.

Există, de asemenea, „monitorizarea video 24 × 7, gărzile armate și operațiunile de securitate și echipele de răspuns la incidente”, se arată în postare.

Compania Bakkt lucrează cu BNY Mellon pentru a sprijini funcția sa de stocare a cheilor separată geografic, potrivit unui anunț de la sfârșitul lunii august.

Depozite asigurate

Bakkt a oferit deja o asigurare de până la 100 de milioane de dolari în active înainte de lansarea contractelor futures în septembrie. Compania a anunțat luni că „un sindicat global de asigurări” îi oferă acum o polita de 125 de milioane de dolari.

Noile produse vorbesc despre un interes din ce în ce mai mare pentru bitcoin ca și clasă de active.

“La Bakkt, ne-am angajat să extindem accesul la economia globală, creând încredere și deblocând valoarea activelor digitale”,

a scris White.

„Păstrarea în siguranță a activelor digitale este fundamentală pentru misiunea respectivă și pentru soluțiile noastre pentru clienți. Indiferent că vorbim despre prima piață reglementată pentru descoperirea prețurilor Bitcoin sau că dezvoltăm platforme care permit comercianților și consumatorilor să interacționeze ușor folosind active digitale, custodia este serviciul esențial pentru tot ceea ce facem. “

Cum sa tranzactionezi cu leverage