Bitcoin futures atinge valori record pe CME

Interesul deschis pentru futures bitcoin pe bursa CME Group a atins un nivel record de 400 de milioane de dolari. Anterior, cea mai mare valoare înregistrată a fost de 338 de milioane, pe 14 februarie.

Cifra sugerează că traderii se așteaptă la o creștere a volatilității pe termen scurt. Săptămâna aceasta, Bitcoin a înregistrat o creștere aproape constantă și se tranzacționează în prezent aproape de 9500$.

Tranzactioneaza Bitcoin folosind vTrader!

Chiar dacă interesul deschis este în creștere, volumele sunt semnificativ scăzute comparativ cu volumele din februarie. Volumul zilnic mediu în futures bitcoin al CME a fost de aproximativ 217 milioane dolari luna trecută, în timp ce în februarie, acesta a fost de aproximativ 493 milioane dolari.

Universitatea Cambridge publică harta fermelor de minare Bitcoin

O echipă afiliată cu Universitatea din Cambridge a lansat un nou instrument dedicat industriei cripto. Este vorba despre harta fermelor de minare Bitcoin.

Cambridge Center for Alternative Finance (CCAF) a explicat că această harta va ilustra rata de hash a fiecărei țări. În prezent, datele provin din API-uri conectate la trei bazine miniere – BTC.com, Poolin și ViaBTC, care reprezintă 37% din rata de hash Bitcoin. Echipa speră ca în curând să poată integra și alte mining pool-uri de mari dimensiuni.

La scară globală, harta arată că 65% din rata de hash a rețelei Bitcoin provine din China, urmată de Statele Unite și Rusia cu 7%.

UFC anunță parteneriat cu Chiliz

Ultimate Fighting Championship (UFC), cea mai mare organizație de arte marțiale mixte din lume, s-a asociat cu startupul blockchain Chiliz. Scopul parteneriatului este de a spori implicarea celor peste 318 de milioane de fani în competițiile UFC.

Conform declarațiilor CEO-ului Chiliz, Alexandre Dreyfus, aceștia vor putea să acceseze oferte și recompense, inclusiv bilete la evenimente UFC sau acces pre-vânzare la bilete.

În plus, deținătorii de tokenuri CHZ vor avea șanse exclusive pentru evenimentul UFC Fight Island, al cărui program va fi anunțat în perioada următoare.

“De asemenea, vom lucra împreună la inițiativele de implicare și monetizare a bazei de fani globale a UFC și vom analiza, de asemenea, opțiunea de tokenizare a unor luptători”,

a completat Dreyfus.

Chiliz are parteneriate cu o serie de cluburi sportive notabile, anul acesta integrând FC Barcelona și Juventus pe platforma de fan tokens Socios.com.

CryptoZZ