Primul token dedicat fanilor fotbalului a fost listat pe exchange-ul Chiliz.net. Este vorba despre JUV, tokenul Juventus dedicat suporterilor echipei Juventus Torino. Acesta a fost emis în colaborare cu platforma blockchain Socios.com și este primul token de acest tip listat pe o platformă exchange.

Chiliz.net este un exchange înregistrat în Singapore, care se concentrează pe o nouă clasă de active digitale, dedicate fanilor sporturilor. Acesta a fost lansat în ianuarie 2020 și are un token nativ numit CHZ, similar cu alte exchange-uri cripto.

BRAVE Browser – Mai bună securitate și protecție la traking

CEO-ul Chiliz și Socios.com, Alexandre Dreyfus, a declarat că prețul fan-tokenului JUV a crescut cu 15% în primele 2 ore de listare. Acesta a avut un volum de tranzacționare de 200.000 de dolari, care provenea în principal din Turcia, Italia și Japonia.

Exchange-ul a explicat că prețul activului va fi determinat de „cererea pieței care rezultă din factori diferiți, cum ar fi sentimentul fanilor, rezultatele, victoriile turneului și activitățile de transfer de jucători”.

Tokenul Juventus este primul listat

În conformitate cu planurile ambițioase anunțate la lansare, Chiliz intenționează să listeze numeroase tokenuri bazate pe echipele profesioniste de fotbal în 2020.

„Fan-tokenurile pentru FC Barcelona ($ BAR) Paris Saint-Germain ($ PSG), Atlético de Madrid (bancomat $), A.S. Roma ($ ASR), Galatasaray ($ GAL) CA Independiente ($ IND) și gigantii sportivi OG ($ OG) vor fi listate pe Chiliz.net în lunile următoare. Ne așteptăm ca numărul de fan-tokenuri din lumea sportului și a divertismentului să crească semnificativ în 2020”.

Anul acesta, Chiliz.net și Socios.com intenționează să listeze aproximativ 50 de tokenuri sportive:

„Nu suntem și nu vom fi niciodată un exchange cripto normal pentru Bitcoin și alte criptomonede. Ne concentrăm doar pe fan-tokens”,

a declarat Dreyfus.

În martie, André Figer, vicepreședinte al uneia dintre cele mai mari companii de management pentru sportivi din Brazilia, a dezvăluit, de asemenea, planurile de a tokeniza jucători de fotbal.

CryptoZZ