Uniunea Europeană a investit mai bine de 5 milioane de euro în mai multe startup-uri care lucrează la diferite proiecte bazate pe blockchain.

Până acum, șase startup-uri care dezvoltă sau cercetează aplicabilități ale tehnologiei au primit finanțări prin inițiativa de inovație Horizon 2020, conform datelor disponibile public.

Săptămâna trecută, Grupul pentru Întreprinderi Mari și Mijlocii al UE a vorbit despre munca depusă de trei dintre startup-uri – Signaturit, Authenteq și The Billion Group – care dezvoltă servicii de identificare digitală și plăți, printre alte utilizări.

Datele Horizon 2020 indică faptul că UE a contribuit cu 5 471 131 de euro în finanțarea grupurilor de startup-uri. Dintre acestea, trei au primit fiecare mai mult de un milion de euro, iar celelalte trei câte 50 000 de euro.

Inițiativa a devenit unul dintre punctele importante pentru proiectele blockchain. Luna trecută, Comisia Europeană (ramura executivă a UE) a spus că are în plan să creeze o competiție pe tema ”blockchainuri pentru binele social”, care ar opera în conjucție cu Horizon 2020. Cercetătorii din Europa s-au îndreptat către acest program pentru a finanța proiecte legate de criptomonedă.

La începutul anului, Comisia Europeană a început de asemenea să pună bazele pentru un așa-numit observator blockchain, care se va comporta ca un birou de cercetare și comunicare pentru munca cu tehnologiile registrelor distributive.

Sursa – CoinDesk