Un chinez din provincia Shanxi a recunoscut recent că a furat electricitate în valoare de 104,000 yuani de la rețeaua de cale ferată. Xu Xinghua s-a conectat ilegal la rețeaua electrică ce alimentează nodul de cale ferată Datong și a folosit curentul pentru a alimenta rigurile sale de minare.

Conform autorităților, în perioada noiembrie-decembrie 2017, Xinghua rula 50 de mineri Bitcoin și trei ventilatoare, 24 de ore pe zi. Utilizând electricitate furată în valoare de 15,000$, el a obținut 3,2 Bitcoin, care ar fi valorat aproape 60,000 de dolari la valoarea maximă. Chiar dacă se ia în considerare prețul Bitcoin din acest moment, el a reușit să obțină profituri de 2500$ pe lună.

Investigația și arestarea lui Xinghua a avut loc în aprilie 2018, când autoritățile au confiscat echipamentele acestuia. Tribunalul l-a condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru infracțiunile comise. De asemenea, el trebuie să plătească 100,000 yuani, costul curentului electric furat.

China a interzis activitățile asociate criptomonedelor la sfârșitul lui 2017, blocând accesul la curentul electric ieftin din țară. Cu toate acestea, activitățile de minare au continuat, deoarece profiturile ce pot fi obținute sunt semnificative.

Scăderea prețului Bitcoin din ultima perioadă are potențialul de a provoca scăderea interesului pentru activitatea de minare. Profiturile ce se pot obține după scăderea cheltuielilor cu hardware-ul și electricitatea sunt în scădere.