Statul Wyoming a lansat un nou tip de licență bancară ce permite și gestionarea criptomonedelor. Aceasta ar putea facilita activitatea companiilor cripto în statul New York, evitând obținerea BitLicense.

Noul tip de licență se numește Instituții depozitare cu scop special (SPDI) și autorizează activitatea unui nou tip de bancă fiat care poate de asemenea oferi custodie pentru criptomonede. Deținătorii de SPDI sunt autorizați să funcționeze în toate statele americane. Așadar, cei ce obțin Wyoming SPDI nu mai trebuie să obțină BitLicense pentru a activa în New York.

Departamentul de servicii financiare din New York (NYDFS) a creat BitLicense în 2014. De atunci, a acordat doar 18 licențe, în mare parte deoarece procesul este foarte complicat.

Instituții depozitare cu scop special – o alternativa BitLicense

Multe companii cripto au optat să nu activeze din New York din această cauză. Noua licență Wyoming SPDI poate reprezenta o soluție.

În plus, licența ar putea rezolva o altă problemă a pieței cripto – dificultatea de a obține servicii bancare.
Companiile cu un capital de minim de 5 milioane de dolari ce obțin licența SPDI vor avea conturi la Federal Reserve și vor avea capacitatea de a fi propriile lor bănci.

“Unele companii vor putea alege să se asocieze cu un SPDI partener, iar altele vor putea alege să creeze propriile lor filiale SPDI”,

a declarat Caitlin Long, reprezentant al grupului operativ Wyoming Blockchain.

Long a declarat de asemenea că, din punct de vedere legal, licența SPDI este una bancară, în timp ce BitLicense este una de transmițor de bani.

“Companiile SPDI Wyoming ar trebui să aplice la NYDFS pentru a deschide o sucursală în New York, iar NYDFS ar trebui să aprobe cererea. Dacă refuză, există o mulțime de jurisprudență favorabilă anterioară”,

a explicat Long.

Aceasta este o veste pozitivă pentru companiile cripto, care s-au plâns de dificultatea obținerii unei BitLicense.

CryptoZZ