Bitfinex anunță integrarea Lightning network pentru depozite și retrageri

Exchange-ul Bitfinex a anunțat că, începând cu 3 decembrie, va susține depunerile și retragerile prin Lightning Network. Compania lucrează, de asemenea, pentru a aduce criptomoneda stabilă USDCoin și Tether Gold în rețea.

Ce este Lightning Network si cum functioneaza?

Bitfinex este unul dintre primele platforme majore care oferă suport pentru Lightning Network. Soluția second layer de pe blockchain-ul Bitcoin are în prezent aproximativ 10.500 noduri și o capacitate de 840 BTC.

Cu noua caracteristică, utilizatorii Bitfinex pot retrage și depune Bitcoin pe exchange instantaneu, cu costuri minime.

SoftBank emite un nou card de debit cu portofel blockchain încorporat

Conglomeratul de telecomunicații din Tokyo, SoftBank a lansat un nou card bancar care include un portofel blockchain încorporat, pe lângă funcțiile tradiționale de card de debit.

SoftBank emite deja carduri Visa preplătite. Produsul nou lansat, numit SBC Wallet Cards, include un portofel blockchain și permite clienților să-și acceseze soldurile în timp real. Noul card elimină, de asemenea, timpul pentru confirmarea blocului, ceea ce permite utilizatorilor să plătească și să își răscumpere activele în timp scurt. Utilizatorii pot comuta între fiat și criptomonede prin simpla apăsare a unui buton din aplicația Carduri de portofel SBC.

Fostul șef CFTC promite să promoveze un dolar digital

Christopher Giancarlo, fostul șef al CFTC, a anunțat că se va alătura firmei de avocatură Willkie Farr & Gallagher, cu sediul în New York. Cunoscut în comunitatea cripto sub porecla „Crypto Dad”, el a anunțat că va face lobby pentru adoptarea tehnologiei blockchain. Giancarlo intenționează să promoveze inclusiv crearea unui dolar digital bazat pe blockchain.

„Mă aștept în curând să anunț roluri suplimentare de lider în companiile angajate pe piețele de tranzacționare financiară și comerț digital”,

a declarat fostul președinte CFTC.

El a solicitat recent ca Federal Reserve și celelalte autorități financiare să accelereze demersurile de creare a dolarului digital. Giancarlo a avertizat că există riscul ca moneda americană să fie înlocuită ca standard global în caz contrar.

Încă un atac 51% al rețelei Vertcoin

Blockchain-ul Vertcoin (VTC) a suferit un atac 51% duminică, 1 decembrie. 603 blocuri VTC au fost înlocuite cu 553 blocuri de la atacator. Aceasta este a doua oară când rețeaua Vertcoin este atacat în acest mod.

Vertcoin este un fork al protocolului Bitcoin lasat în 2014, a cărei principală caracteristică este rezistența la ASIC. Tokenul VTC are un market cap de aproape 11 milioane de dolari și costă aproximativ 0.22$.

Atacul de duminică a provocat pierderi de doar 125 VTC (aproximativ 25$), deoarece rețeaua necesită confirmări de 600 de blocuri. Atacatorul a reușit să introducă doar 553 de blocuri noi. James Lovejoy, principalul dezvoltator al Vertcoin, a susținut că puterea de hash folosită pentru atac a provenit din mining pool-ul Nicehash. Același mining pool a fost acuzat și pentru atacul din decembrie anul trecut, care a provocat un reorg de 300 blocuri.

CryptoZZ