Firma de analiză cripto CipherTrace a lansat „Defenders League”, un program de instruire a studenților pentru investigarea înșelătoriilor legate de criptomonede. Proiectul este implementat în colaborare cu Institutul de Studii Internaționale Middlebury de la Monterey, Middlesex University London și Fundația de Accelerare Blockchain (BAF).

John Jefferies, analistul financiar al CipherTrace, a declarat pentru Cointelegraph că obiectivul „Defenders League” este de a face ecosistemul cripto mai sigur pentru consumatori și investitori.

Potrivit Jefferies, CipherTrace va instrui și va certifica studenții pentru a utiliza software-ul său de investigații financiare. Acesta este utilizat pentru a detecta spălarea banilor, sprijinirea investigațiilor realizate de forțele de ordine și autorităților de supraveghere.

Programul va fi gratuit pentru studenți, iar CipherTrace oferă o subvenție de 4,3 milioane de dolari pentru „Defenders League”. Jefferies a menționat că studenții din program vor primi credite pentru cursuri. În același timp, vor oferi servicii pentru a ajuta la recuperarea pierderilor care sunt prea mici pentru ca autoritățile să le investigheze.

Participanții vor învăța să folosească versiunea profesională a software-ului companiei – CipherTrace Investigator Plus – care acceptă peste 800 de tokenuri.

„Defenders League” va fi inițial format din absolvenți de la Middlebury și Middlesex, împreună cu studenții BAF de la nouă universități din California.

Investigarea înșelătoriilor legate de criptomonede are nevoie de sprijin

Directorul de investigații și educație al CipherTrace, Pam Clegg, a declarat:

“Am înregistrat o creștere semnificativă a cererilor de sprijin investigativ și analitic pentru fraude și cazuri de furt. CipherTrace Defenders League va fi un corp de elită de studenți cu cunoștință de blockchain, care pot conduce investigații la scară mai mică. Obiectivul lor va fi producerea de informații acționabile și dovezi care pot fi utilizate pentru recuperarea fondurilor furate și în cele din urmă urmărirea penală a acelor actori criminali responsabili pentru pierderi. “

CipherTrace a raportat că valoarea furturilor, escrocheriilor și a fraudelor au ajuns deja la peste 4 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2019. Situația a subliniat necesitatea de implementare urgentă a unor soluții care să ajute la combaterea criminalității cripto. Jefferies a explicat:

„Entitățile care colaborează le vor oferi studenților o instruire și instrumente pentru a investiga cazurile de fraudă legate de criptomonede. Ei vor contribui la îmbunătățirea sănătății ecosistemului pentru toată lumea.”

În prezent, Jefferies a declarat pentru Cointelegraph că CipherTrace lucrează la o inițiativă de a acorda licențe software cercetătorilor și instructorilor din alte universități. El a menționat că CipherTrace, împreună cu BAF, discută în mod activ aducerea mai multor instituții la bord pentru a se alătura „Defenders League”.

Profesorul Sukhvinder Hara de la Univesitatea Middlesex London a menționat că pregătirea pe care CipherTrace o oferă le va îmbunătăți oportunitățile de angajare:

„Fiind singura universitate din Marea Britanie ce poate folosit software comercial de investigare a criptomonedelor îmbunătățește gradul de angajare al studenților noștri, mai ales că aceștia pot obține atestate de investigatori autorizați CipherTrace. “

CryptoZZ