Președintele american Donald Trump a înaintat ieri propunerea de buget pentru anul 2021, care include aspect cu privire la industria cripto. Unul dintre aspecte este mutarea Secret Service sub autoritatea Trezoreriei SUA.

În prezent Secret Service are rolul de a proteja președintele și familia sa, dar și de a proteja moneda oficială a SUA. Insitutția se află în prezent sub autoritatea Homeland Security.

Urmareste canalul nostru de YouTube!

Reorganizarea ar „crea noi eficiențe” în investigațiile Serviciului Secret cu privire la fapte penale care implică criptomonede și piața financiară. De asemenea, va oferi Trezoreriei mai multă putere pentru a

„perturba finanțarea terorismului, a trage la răspundere statele necinstite și abuzatorii de drepturi ale omului și va detecta și descuraja crimele financiare”.

Secret Service este în prezent responsabil pentru investigarea unei game largi de infracțiuni financiare, inclusiv fraude și contrafacere.

„Progresele tehnologice din ultimele decenii, cum ar fi criptomonedele și interconectarea din ce în ce mai mare cu piața financiară internaționale, au avut ca rezultat organizații criminale mai complexe și au dezvăluit legături mai puternice între infracțiunile financiare și electronice și finanțarea teroriștilor și a actorilor de stat necinstiți”,

potrivit documentului.

Investigațiile cu privire la criptomonede ale Serviciului Secret

Acesta este motivul pentru care autorii bugetului consideră că Secret Service ar putea susține un efort major în eforturile de combatere a criminalității cibernetice.

Sub autoritatea Trezoreriei, investigațiile cu privire la criptomonede ale Serviciului Secret s-ar putea conecta cu cele ale FinCEN. Această autoritate monitorizează încălcările legislației de prevenire ale spălării banilor prin criptomonede din perspectiva Legii privind secretul bancar.

Homeland Security, Secret Service și departamentele Trezoreriei au făcut deja mișcări de cooptare a companiilor de analiză blockchain precum Chainalysis. Propunerea bugetară urmărește să eficientizeze colaborarea lor pentru combaterea criminalității ce implică criptomonede.

Totuși, bugetul lui Trump este departe de a deveni lege. Propunerile bugetare prezidențiale nu au prea multă legătură cu procesul de aprobare a bugetului propriu zis. Mai degrabă, este un document politic care conține prioritățile lui Trump cu privire la diferite aspecte ale macroeconomiei SUA.

CryptoZZ