Când vine vorba de investiții cripto, țineți cont că este o piață foarte volatilă, care răstoarnă regulile tranzacționării tradiționale (Forex). Deși în ultimii ani s-a maturizat, piața criptomonedelor nu este încă reglementată strict. Asta înseamnă că practic oricine poate lansa un token și poate face profit din vânzarea sa.

Acest caracter deschis al pieței ar putea aduce profituri mari, dar există și mulți investitori care suferă pierderi mari. Dacă intenționați să vă alăturați acestui joc, țineți cont de câteva sfaturi:

1. Faceți propriile cercetări

Înainte de a începe să cumpărați criptomonede, este foarte important să faceți propriile dvs. cercetări.

Indicat este sa incepeti cu echipa. Cine sunt, ce experienta au in domeniu si cat timp acorda proiectului. Un alt instrument este Coinmarketcap unde puteti obtine informatii despre cele mai importante proiecte.

De asemenea, faceți câteva cercetări privind tehnologia rețelelor blockchain. De exemplu, site-ul Blockchain.com oferă o perspectivă mai profundă asupra rețelei Bitcoin și oferă numeroase statistici. Toate criptomonedele au propriul lor blockchain explorer de unde se pot obtine informatii valoroase.

Când vine vorba de platforma cea mai potrivită pentru a începe tranzacționarea, cele mai mari și mai fiabile exchange-uri sunt Binance și Coinbase. In Romania exista 8 platforme de schimb criptomonede.

In general documentatia fundamentala ajuta foarte mult si nu este foarte greu de facut, necesita rabdare.

2. Fii disciplinat și ai răbdare atunci când faci investiții cripto

Cei mai mulți investitori începători care intră pe piețe au citit câteva povești de succes pe social media și cred că se pot îmbogăți în 24 de ore. Desigur, aceste situații au existat, dar acum piața este diferită.

Dacă doriți rezultate 5x-10x (ceea ce este încă posibil) este nevoie de disciplină și răbdare. Faceți un plan și respectați-l, acordați proiectului ales timp și participați la comunitate.

3. Investiți timp în învățarea fundamentelor

Cei mai mulți investitori cripto care au succes joacă doar jocul „HODL”. HODLING este o expresie ce înseamnă să nu vindeți pentru un profit rapid, ci să mențineți investiția pe termen lung. Această strategie s-a dovedit a fi cea mai bună, dar necesită timp.

Puteți folosi acest timp pentru a studia fundamentele, ceea ce vă va oferiposibilitatea de a evalua alte monede interesante.

4. Fiți responsabili: sunt banii voști pe piață

O mulțime de investitori inițiali intră pe piețele cripto la sfatul prietenilor ce sunt deja acolo. Trebuie să țineți cont de faptul că majoritatea investitorilor își urmăresc interesul propriu, așa că aveți grijă de la cine primiți sfaturi.

Banii introduși pe piață sunt responsabilitatea voastră și nu ajută să dați vina pe alții pentru investiții proaste.

Desigur, asta nu înseamnă că nu trebuie să asculați de sfaturile altora– asigurați-vă însă că sunt oameni cu experiență ce nu urmăresc doar interesul personal.

Cei care au succes pe piețele cripto sunt în mare parte investitorii care au intrat în joc devreme și și-au menținut investiția timp de câțiva ani. Încă mai este timp pentru a prinde o felie din această piață, dar pregătiți-vă pentru o așteptare de 1 până la 5 ani pentru profituri semnificative.

Istoric vorbind, cei care intra in crypto in perioda asta se pot numi “Early adopters”.