Joe Lubin, co-fondator al companiei Ethereum și fondatorul și CEO al companiei ConsenSys, susține că Ethereum nu are competitori. În cadrul unui podcast, Lubin a criticat de asemenea proiectele EOS și Tron.

“Evenimentele bune oriunde în ecosistemul nostru contribuie la creșterea tuturor proiectelor. Există binențeles proiecte care caută să fie competitive cu Ethereum. Unele se concentrează asupra marketingului pentru a crea imaginea de competitor cu Ethereum. Tron și EOS sunt două astfel de exemple. Amândouă proiectele au strâns o grămadă de bani și acum se prefac că totul merge bine, deși încă nu au pus la punct multe sisteme”,

a spus Lubin.

În ianuarie, Vitalik Buterin a exprimat opinii critice similare.

Ecosistemul cripto este bazat pe colaborare

Cu toate acestea, Lubin a explicat că, în opinia sa, există și alte proiecte bune în “ecosistemul colaborativ” al industriei cripto. Majoritatea însă au lucrat îndeaproape cu Ethereum de la început. În ciuda concurenței masive pentru baza de utilizatori, CEO-ul Consensys susține că sunt în relații de prietenie.

“Lucrul extraordinar cu privire la acest moment tehnologic sau această tehnologie este că totul este făcut într-un mediu deschis”,

a spus Lubin.

Majoritatea tehnologiilor blockchain sunt open source și există numeroase colaborări între companiile concurente. Diferențierea are loc la nivel de marketing, iar competiția este pentru a atrage cele mai bune talente către companiile și proiectele respective. În plus, atunci când platformele se lansează, oamenii doresc să contribuie la creșterea acesteia.

În acest sens, Lubin a subliniat că un sistem închis nu este sustenabil și că proiectele cu cod confidențial nu ar putea câștiga încrederea comunității.

Ethereum este numărul 1

Joe Lubin a adăugat că

“în contextul acestei deschideri, al acestei colaborări și comunicări, Ethereum are, după părerea mea, cea mai bună tehnologie – cu mult, cei mai buni tehnologi – și multe altele, și ordine de mărime, ecosistem mai mare, și simt că proiectul se mișcă mai repede”.

În opinia sa, aceste avantaje va menține Ethereum pe locul 1 în industria cripto. În plus, până la sfărșitul acestui an va fi implementat upgrade-ul Ethereum 2.0, cunoscut și sub numele de Serenity. Acesta va aduce avantaje semnificative blockchain-ului, precum timpi de confirmare mai rapizi, scalabilitate mai mare și viteză mai mare a mașinii virtuale .