Una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, JP Morgan Chase intra in cripto. Conform unui raport publicat de Wall Street Journal (WSJ), banca și-a extins serviciile pentru companiile dedicate schimburilor de criptomoneda. Exchange-urile Gemini și Coinbase au deja conturi deschise.

Surse nenonimalizate au confirmat penru WSJ că aceste conturile au fost aprobate în aprilie, iar tranzacțiile abia încep să fie procesate. JP Morgan va oferi servicii de gestionare a numerarului – depozite și retrageri și transferuri electronice.

Bitcoin vs Ethereum – Asemanari si deosebiri intre cele mai populare active digitale!

Ca atare, clienții Coinbase și Gemini pot să își coecteze conturile bancare la cel de utilizator pe platforma exchange și să realizeze tranzacții mai ușor. Serviciile oferite de JP Morgan Chase nu includ gestionarea tranzacțiilor cu criptomonede, ci doar cu dolari americani.

Potrivit raportului, ambele platforme au fost nevoite să parcurgă un proces minuțios de verificare. Aparent, Coinbase și Gemini au fost aprobate deoarece sunt deja reglementate de diferite autorități financiare americane.

Gemini are un trust charter de la Departamentul de Servicii Financiare din New York din 2015. La rândul său, Coinbase este înregistrată ca o afacere de servicii bancare la FinCEN și deține de asemenea o BitLicense acordată de NYDFS.

JP Morgan Chase intra in cripto in cele din urma

JP Morgan și directorul său executiv, Jamie Dimon, au avut o atitudine oarecum negativă asupra criptomonedelor și a industriei în ansamblu. Dimon a numit Bitcoin „o fraudă” în septembrie 2017, dar cinci luni mai târziu a declarat că ”regretă afirmațiile făcute”. Ulterior, JPMorgan a lansat propria monedă digitală numită JPMCoin, care este „o monedă digitală concepută pentru a efectua plăți instantanee folosind tehnologia blockchain”.

Echipa de consilieri a JPMorgan a recomandat într-un raport recent că investitorii ar trebui să includă criptomonede în portofolii, deoarece oferă profituri semnificative pe termen lung.

În orice caz, este prima dată când JP Morgan oferă servicii bancare unor companii dedicate criptomonedelor. Este un semnal foarte pozitiv pentru indusria cripto în ansamblu.

CryptoZZ