Șeful Quoine a declarat că, deși este dificil să se prevadă de cât de mult timp va fi nevoie pentru a stabili un nou vârf, el este sigur că Bitcoin va reuși această performanță. Kayamori este de părere că Bitcoin s-a apropiat de nivelul minim și că piața nu va prezenta corecții semnificative până la sfârșitul acestui an. Dar, după anul nou, o mulțime de catalizatori ar putea provoca o ascensiune durabilă pe piața Bitcoin.

“Autoritățile de reglementare din Japonia încep să își deschidă brațele. Vor aproba noi exchange-uri. Vor aproba listarea de noi tokenuri. Toate aceste lucruri vor incepe din noul an “

a explicat Kayamori.

El a subliniat conexiunea dintre creșterea conformității cu influxul de investiții instituționale în spațiul cripto.

“Tendința globală este să favorizeze traderii de înaltă frecvență […] Dealer-brokerii care oferă cripto pentru clienții retail se înmulțesc. Brokerii OTC care vor oferi servicii investitorilor instituționali se înmulțesc”, a adăugat el.

Bitcoin Bottom

Bitcoin s-a alăturat, în acest an, activelor cripto cu cele mai slabe performanțe. În luna noiembrie criptomoneda a pierdut 37% din capitalizarea de piață. De la declinul său, investitorii au așteptat ca piața să scadă și să revină puternic. Cu toate acestea, nivelurile puternice de rezistență continuă să limiteze cele mai recente încercări de corecție în sus. Acest aspect indică faptul că urșii pot continua să facă presiune pentru a depăși sprijinul nou găsit aproape de 3.500 de dolari.

Kayamori a recunoscut că minerii Bitcoin nu au reușit să-și recupereze investițiile principale din cauza scăderii de preț. El este de părere însă că dezvoltarea, într-un sens mai larg, a fost pozitivă.

“Dacă suficienți mineri ies din afaceri, echilibrul este aproape”, a spus el. “Când te uiți la cum depășesc piețele, atât în sus, cât și în jos, poți spune probabil că e aproape de partea de jos.”

Alți factori

Recent, potrivit Raportului Kearney, Bitcoin va recupera probabil cea mai mare parte a pieței cripto în 2019. Evoluția se va datora faptului că monedele fără valoare dispar de pe piață. Controlul de reglementare din ce în ce mai mare va îngreuna proiectele noi să acumuleze fonduri mai liber. În acest mod, investitorii se vor concentra pe criptomonedele inițiale, se spune în raport.

Dacă Rezerva Federală va crește rata dobânzii, este posibil să aibă și o corelație directă cu evoluția viitoare a prețului bitcoin. Creșterea ratelor dobânzilor a răcit speculațiile pe toate piețele în 2018, nu doar cele bancare. Prin urmare, o creștere a ratei dobânzii ar putea aduce investitorii înapoi pe piața cripto.

În ciuda oricăror factori fundamentali puternici, valoarea bitcoin rămâne imprevizibilă în principal pentru că este o clasă de active nouă, incontrolabilă. O etichetă de preț pe bitcoin reprezintă mai mult ceea ce este moneda digitală astăzi și despre ce ar putea fi în viitor. Din păcate, piața nu are o scară pentru a măsura acest lucru încă.