Economistul rus Vladislav Ginko a declarat că Rusia dorește să investească 10 miliarde de dolari în Bitcoin. În acest scop, una dintre prioritățile legislative pentru Duma de Stat din 2019 este adoptarea legilor cu privire la criptomonede.

Ginko este un economist care are legături cu Kremlinul și susține că guvernul rus va converti o parte dintre rezervele sale USD în Bitcoin. Conform acestuia, initiativa se va declanșa începând cu luna februarie a acestui an.

Aparent, aceasta este parte a planului de a reduce dependența Rusiei de dolarul american și o metodă de a eluda sancțiunile din SUA.

Potrivit The Telegraph, Kremlinul intenționează să investească în Bitcoin 10 miliarde de dolari:

”Guvernul rus este pe punctul de a face un pas pentru a începe diversificarea rezervelor financiare în Bitcoin. Kremlinul este forțat de sancțiunile SUA să lichideze obligațiunile americane de trezorerie și să recupereze dolarii americani. Sancțiuni economice impuse de Statele Unite și dorința de a adopta tehnologii financiare moderne au împins Rusia spre investirea rezervelor în Bitcoin.”,

a declarat Ginko.

Economistul consideră, de asemenea, că activitatea legată de criptomonede a ajus să reprezinte până la 8% din PIB-ul țării. În plus, Ginko se așteaptă ca Rusia să creeze, de asemenea, un intermediar “Bitruble”, pe care îl va comercializa pentru a obține un profit.

Rusia și criptomonedele

“Din ce am înțeles, propunerea aflată în prezent pe biroul ministrului de finanțe rus în momentul de față este de a crea un fel de criptomonedă intermediară”,

a comentat Mati Greenspan, analist senior de piață la eToro.

”Știm că Vladimir Putin este un mare susținător al tehnologiei blockchain. Evident, nu îi plac sancțiunile care i-au fost aplicate și el a spus deja că aceste tipuri de sancțiuni vor duce la de-dolarizare. Aceasta este mai mult sau mai puțin direcția în care merge guvernul rus”,

concluzionează Greenspan.

El este de părere că singura piedică în prezent este lipsa legislației cu privire la piața cripto.

Aparent, acestă problemă urmează să fie rezolvată în acest an.

Potrivit lui Alexandru Zhukov, prim-vicepreședinte al Dumei de Stat, reglementările privind industria cripto reprezintă o prioritate pentru legislatori în 2019. Un fragment dintr-un articol recent publicat pe site-ul oficial al Dumei de Stat spune:

”Printre prioritățile lucrărilor parlamentare din sesiunea de primăvară se numără aspecte legate de dezvoltarea economiei digitale. Aceste proiectele vizează îmbunătățirea legislației anticorupție. La fel vizeaza și amendamentele care vor consolida lupta împotriva escrocilor financiari.”

Potrivit lui Zhukov, președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a solicitat să se acorde o atenție deosebită proiectelor de legi cu privire la dezvoltarea economiei digitale.

Cu aceste declarații noi, țara ar putea fi în cele din urmă gata să adopte reglementări clare pentru industrie. Vorbind în cadrul ședinței de deschidere, Volodin a cerut parlamentarilor să treacă dincolo de “blocaje legislative”.