Modex deschide laborator de blockchain la ASE

Compania Modex a anunțat că a semnat un parteneriat cu Academia de Studii Economice din București (ASE) pentru transformarea unei săli de curs într-un laborator de blockchain.

Sala cu o capacitate de 80 de locuri va deveni, din toamnă, laborator de blockchain pentru studenții tuturor facultăților din cadrul ASE. Compania Modex va contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale studenților, indiferent că sunt la facultăți cu profil IT sau business.

În viitorul “Blockchain Lab” vor fi organizate evenimente educaționale, workshop-uri, conferințe științifice pentru studenți și comunitatea academică, conform comunicatului de presă.

Tranzactioneaza criptomonede folosind un exchange romanesc – vTrader!

Modex a lansat în luna septembrie 2019 propria platformă enterprise care simplifica adoptarea tehnologiei blockchain. Denumită Modex Blockchain Database (Modex BCDB), aceasta permite companiilor să implementeze aplicații blockchain rapid și sigur.

Ucraina pubică un ghid de declarare a criptomonedelor deținute

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției din Ucraina (ANPC) a publicat regulile cu privire la modul de declarare a criptomonedelor. Acestea sunt clasificate drept „bunuri intangibile” într-o secțiune dedicată a declarației de venituri.

”Declarația trebuie să contina numele activului, data ultimei achiziții de criptomonedă de către entitatea declarantă. Numărul și costul total al unui anumit tip de tokenuri sau criptomonede aparținând subiectului declarant sau a unui membru al familiei sale începând cu ultima zi din perioada de raportare”.

Valoarea criptomonedelor trebuie convertită în Hryvnia, moneda națională a Ucrainei, la cursul furnizat de Banca Națională.

Declarațiile de venit trebuie să fie depuse de politicieni și oficiali, de persoane cu venituri din țări străine și de specialiști independenți care nu sunt înregistrați ca antreprenori privați.

ANPC a împrumutat definiția criptomonedei de la FATF. Aceasta specifică faptul că activele digitale sunt reprezentări digitale ale valorii și / sau ale unității de cont și / sau un depozit de valoare, dar fără a avea statutul de monedă legală în nicio jurisdicție. Criptomonedele pot fi astfel utilizate pentru a efectua transferuri, comerț sau în scopuri de plată și investiții.

Nota: Din cauza unei intarzieri, sinteza nu a fost publicata la ora 17:30. In acest timp documentul ANPC a fost sters. Vom reveni cu informatii.

Moneda digitală a Insulelor Marshall va fi construită pe blockchain-ul Algorand

Compania Algroand a anunțat că moneda digitală națională a Insulelor Marshall, SOV, va fi construită folosind blockchain-ul Algorand.

SFB Technologies, organizatorul desemnat pentru inițiativa SOV, a optat pentru acest blockchain deoarece oferă viteză, scalabilitate și securitate.

Jim Wagner, co-fondator și CTO al SFB Technologies, a declarat că protocolul Algorand are

„funcționalitatea necesară pentru emiterea, administrarea și distribuirea SOV la nivel global, ceea ce asigură că moneda digitală va fi construită pe o platformă scalabilă și sigură”.

Insulele Marshall și-au anunțat inițial planurile de creare a SOV în februarie 2018, când a adoptat o lege care prevede că noua monedă digitală va deveni valuta oficială a țării.

Inițiativa a fost criticată de Fondul Monetar Internațional (FMI) în septembrie 2018. Organizația a susținută că SOV

„va crește riscurile de integritate macroeconomică și financiară și va ridica riscul de a pierde relația bancară cu ultimul partener ce asigură tranzacțiile cu dolari americani în regiune.”

În ciuda preocupărilor FMI, guvernul Insulelor Marshall a optat să continuie proiectul SOV și planifică să îl lanseze în maxim 18 luni.

Rapper-ul T.I. a scăpat de acuzațiile de fraudă privind ICO-ul FLiK

Conform unui raport publicat LAW360, o instanță americană a respins acuzațiile de fraudă înaintate împotriva rapperului T.I. În noiembrie 2018, investitorii ce au fost escrocați în cadrul ICO-ului FLiK l-au dat în pe judecată rapperul rapperul din Atlanta.

Alte persoane ce au fost implicate în promovarea ICO-ului în valoare de 2 milioane de dolari au fost omul de afaceri Ryan Felton și actorul și comediantul Kevin Hart. Acuzațiile aduse acestora din urmă nu au fost încă clarificate.

T.l. este unul dintre câțiva rapperi și alte celebrități care au fost prinși în mania ICO-urilor din 2017. Alte exemple au fost DJ Khaled și Floyd Mayweather, care au fost amendați pentru promovarea escrocherei CentraTech. De asemenea, actorul și artistul marțial Steven Seagal a fost amendat pentru promovarea ICO-ului Bitcoiin2Gen (B2G).

CryptoZZ