Actorul Steven Seagal a încheiat o înțelegere cu SEC după ce a fost acuzat pentru rolul său în promovarea unui ICO fraudulos în 2018. Autoritatea de reglementare a emis o declarație în care subliniază că Seagal a încălcat prevederile anti-vânzare ale legilor federale privind securities.

Acesta a fost de acord să plătească o amendă de 157.000 de dolari, fără să admită sau să nege vreo infracțiune.

Foloseste un browser sigur – Foloseste BRAVE!

Suma reprezintă plățile încasate de actor pentru promovarea proiectului Bitcoiin2Gen și cheltuielile de judecată. De asemenea, Seagal a fost de acord să nu mai promoveze niciun titlu mobiliar timp de trei ani.

SEC a declarat că Seagal nu a dezvăluit plățile primite în schimbul promovării tokenului Bitcoiin2Gen (B2G) în februarie 2018. Firma Start Options, care s-a aflat în spatele proiectului, i-a oferit 250.000$ în numerar și 750.000$ în tokenuri B2G în schimbul serviciilor sale de promovare a ICO-ului.

Promovarea unui ICO fraudulos in randul fanilor

Acestea au inclus postări pe rețele de socializare prin care Seagal și-a invitat fanii să nu „rateze” investiția. De asemenea, a emis un comunicat de presă intitulat: “Maestrul Zen Steven Seagal a devenit ambasadorul mărcii Bitcoiin2Gen”.

Seagal a fost în continuare citat într-un comunicat de presă B2G, în care spunea că susține ICO-ul „din toată inima”.

„Acești investitori aveau dreptul să știe despre plățile pe care Seagal le-a primit sau i s-a promis că vor susține această investiție, astfel încât să poată decide dacă poate fi părtinitor”,

a spus Kristina Littman, șefa Secției Cibernetice a Diviziei de Executare SEC.

“Celebrităților nu li se permite să își folosească influența din social media pentru a valorifica titlurile de valoare fără a-și dezvălui în mod corespunzător compensația.”

Bitcoiin2Gen s-a dovedit că este o schemă piramidală, în baza strategiei sale de marketing. SEC își continuă investigațiile cu privire la proiect.

CryptoZZ