Cu toată evoluția negativă a prețurilor, cetățenii londonezi sunt optimiști cu privire la viitorul criptomonedelor. Un studiu statistic publicat recent relevă că 30% dintre investitorii din capitala Marii Britanii doresc să investească în cripto în viitorul apropiat.

Potrivit unui sondaj efectuat de compania de servicii digitale Atomik din New York, investitorii cripto londonezi sunt de două ori mai optimiști în privința pieței ca restul Marii Britanii.

Sondajul comandat de compania de administrare a investițiilor Rathbones, a constatat ca unul din trei doresc să investească în criptomonede în viitorul apropiat.

Acesta este mai mult decât dublul mediei naționale în U.K, care se situează la doar 13%. Studiul a inclus peste 1500 de persoane implicate pe piața financiară din Marea Britanie.

Statistica a mai relevat că unul din opt investitori londonezi își atribuie averea investiților în cripto. Și această cifră este mult mai mare decât media națională, care se situează la unu din treisprezece.

În mod evident, popularitatea criptomonedelor este mai mare în rândul celor tineri și cei ce dețin cunoștințe tehnice. Sondajul arată că 37% dintre cei sub vârsta de 35 de ani ar considera investiții în criptomonede în viitor. Doar 4% dintre cei de peste 45 intenționează să investească în activele volatile.

Optimismul cetățenilor londonezi

contrastează cu sentimentele investitorilor din diferite alte piețe. Aceștia s-au abținut să se implice pe această piață de teamă că s-ar putea înrăutăți. Londra a continuat să atragă unele dintre cele mai mari nume din lumea criptografică, precum Coinbase. Zvonurile recente relevă că și exchange-ul Gemini planifică o mișcare similară.

În ciuda popularității criptomonedelor din capitala financiară europeană, acestea sunt încă mult sub investițiile tradiționale. Sunt incluse aici acțiunile și acțiunile.

Cei care au intrat devreme în industrie și au obținut profituri semnificative sunt cei mai mari factori de motivare pentru investitorii mai tineri.

Robert Hughes-Penney este directorul de investiții de la Rathbones. Acesta a declarat că noua generație de investitori este convinsă că poate obține aceleași câștiguri uriașe ca cele din trecut.

El a explicat și disparitățile semnificative dintre investitorii de la Londra și cei din restul țării:

“Aceste cifre sugerează că există un număr de investitori în Londra care au fost prinși de valul de entuziasm ce promitea profituri uriaște pe termen scurt din Bitcoin. Această categorie i-a inclus în special pe cei interesați să obțină beneficiile într-un interval de timp cât mai scurt. Investitorii din afara capitalei au rămas în cea mai mare parte în afara clasei de active cu grad ridicat de risc, ratând astfel oportunități semnificative”.

Londonezii au arătat în mod constant o atitudine pozitivă față de Bitcoin și celelalte criptomonede. Un studiu realizat acum trei luni arată că 21% dintre ”mileniali” cred că investiția în Bitcoin este mai bună decât investiția în proprietăți.

Studiul a atribuit concluziile creșterii performanței Bitcoin în ultimii ani față de creșterea foarte mică a valorii proprietăților, mai ales în Londra.