Analiștii au comparat frecvent dezvoltarea criptomonedelor cu explozia companiilor dot-com din anii ’90. Ca urmare, scăderea prețurilor din această perioadă poate fi asemănată cu prăbușirea bulei dot-com din anul 200. Analistul Lou Kerner, partener în cadrul companiei CryptoOracle, spune că în acest caz Bitcoin va fi Amazonul cripto.

Dintre toate companiile dot-com lansate în perioada de glorie, doar câteva au aupraviețuit, iar Amazon este cea mai mare poveste de succes.

“Hodlers” au avut câștiguri masive de-a lungul timpului

Lou Kerner a subliniat că deținătorii Bitcoin pe termen lung au avut câștiguri masive la fiecare doi ani. Comentariile sale sunt relevante într-un moment în care prețul BTC și ale celorlalte criptomonede înregistrează scăderi semnificative.

Dot Com Bubble

Kerner făcut paralele între starea actuală a pieței cripto și situația cu acțiunile în companiile dot-com ulterioare. Potrivit lui, Amazon, unul dintre cele mai mari conglomerate mondiale de astăzi, a înregistrat o scădere masivă a prețul acțiunilor după spargerea bulei dot-com.

Comentând natura volatilă a pieței, Kerner a spus:

”A fost o zi în 2013 când am scăzut cu 70% peste noapte. Nimănui nu-i place să fie așa. Dar asta este investiția în cripto.”

Reiterând sentimentele lui Kerner, Mati Greenspan, analist senior la eToro, a publicat pe twitter statistici care confirmă acest punct de vedere. Declinul procentual al acțiunilor Amazon în timpul prăbușirii dot-com din 2000 a fost de până la 99%.

Cu toate acestea, Amazon a devenit cea de-a doua companie din SUA care a obținut statutul de unicorn – evaluarea de piață de 1 milion de dolari.

Compararea cripto cu bula dot-com din anii ’90 este o analogie folosită atât de cripto-entuziaști, cât și de critici. Criticii susțin că este vorba de o bulă ce va provoca pierderi semnificative, în timp ce susținătorii subliniază că Bitcoin și criptomonedele sunt ”the next big thing”. Fără bula dot-com, internetul așa cum îl cunoaștem nu ar fi existat.

Bitcoin este cel mai mare “magazin” de valoare

Pentru Kerner, scăderea actuală a prețurilor se datorează faptului că piața cripto nu a generat încă utilitate. Din acest motiv, cea mai mare parte a activității de tranzacționare este speculativă. Cu toate acestea, partenerul CryptoOracle a subliniat că Bitcoin are potențialul de a înlocui aurul.

Potrivit lui, criptomoneda de top este “cel mai mare magazin de valoare creat vreodată”.