Intercontinental Exchange (ICE) a anunțat că va achiziționa furnizorul de programe de fidelizare Bridge2Solutions. Achiziția urmează să fine finalizată până la sfârșitul lunii martie și va accelera integrarea aplicației pentru consumatori Bakkt.

Bridge2 gestionează mai multe platforme de recompense pentru loialitate pentru comercianți și instituții financiare. Conform unei evaluări realizate de Fortune, aceasta reprezintă o piață în valoare de 60 de miliarde de dolari.

Bakkt intenționează să utilizeze relațiile comerciale existente ale Bridge2 pentru a-și extinde propria aplicație pentru consumatori.

Cu proiectul pilot al Bridge 2 Loyal Pay, comercianții pot opta să conecteze procesul de plată direct la aplicația Bakkt. În acest fel, nu trebuie să plătească băncilor taxa de aproximativ 2,5%. Comercianții își pot emite propriile carduri de credit digitale care poartă brandul lor, iar sistemul va converti recompensele în numerar pentru clienții lor.

Mai multe active cripto integrate in aplicatia Bakkt

Bakkt va percepe o taxă mică pentru gestionarea tranzacției între punctele de recompensă și numerar, însă taxa va fi mult mai mică decât taxa de schimb pe care comercianții trebuie să o plătească astăzi, potrivit Fortune.

Aplicația pentru consumatori a Bakkt este planificată să fie lansată în prima jumătate a anului 2020 și va suporta cel mai probabil mai multe active cripto, nu doar Bitcoin. Programul Loyal Pay este încă în stadiul pilot, iar integrarea celor două va dura probabil câteva luni în plus.

“Combinând relațiile încorporate Bridge2Solutions cu băncile și comercianții și soluția lor inovativă de plăți pentru loialitate ne va permite să lansăm noi produse care să impulsioneze în continuare loialitatea și să împuternicească consumatorii să tranzacționeze, să transfere și să cheltuiască active digitale în moduri cu totul noi”,

a declarat directorul executiv al Bakkt Mike Blandina în comunicatul de presă.

CryptoZZ