NBA are sute de milioane de fani în întreaga lume, iar unii dintre ei vor avea posibilitatea să plătească în bitcoin pentru prima dată. Acest fapt se datorează deținătorului celei mai faimoase echipe de baschet din SUA, care a promis că bitcoin va putea fi folosit pentru a achiziționa bilete la meciurile echipei lui, în sezonul următor.

Anunțul a fost făcut public

Celebrul antreprenor american, om de afaceri și investitor, Mark Cuban, a anunțat că persoanele care folosesc bitcoin vor putea în curând să cumpere bilete la meciurile echipei sale de baschet, Dallas Mavericks (Mavs).

BRAVE Browser – Mai bună securitate și protecție la traking

Acest anunț a fost postat pe Twitter de către Mark Cuban și nu par a fi doar vorbe goale. Când i s-a cerut să confirme, el a explicat la Bloomberg că afirmația sa este “adevărată. Și vom adopta, totodată, și criptomoneda Ethereum. În ceea ce privește token-urile, le vom lua de la companiile partenere”. Cuban a mai spus că:

“Unii oameni doresc să cumpere produse în cripto doar pentru a dovedi că pot face asta și îi susținem bucuroși. Însă sunt și fani Mavs care preferă să plătească în criptomonede și, de asemenea, îi susținem și pe aceștia”.

Mark Cuban – unul din cei 5 investitori din serialul Shark Tank

În afara faptului că este proprietarul echipei Dallas Mavericks, Mark Cuban este extrem de cunoscut și pentru rolul său de „rechin“ de la serialul de televiziune Shark Tank, unde cinci investitori, printre care se numără și Cuban, decid dacă vor să investească în ideea concurenților respectivi.

Interesul lui Mark Cuban pentru bitcoin a luat naștere abia acum câțiva ani, dar inițial se comporta ca un critic reticent față de această monedă digitala. În 2014, el a spus: “Nu m-am decis încă dacă să investesc în bitcoin sau nu”. Mai târziu, în acel an, și-a schimbat părerea și a spus că bitcoin “este o tehnologie de criptare grozavă”, dar crede că băncile îi opresc ascensiunea.

În timpul marelui raliu din 2017, Cuban a fost unul dintre susținătorii criptomonedei, sfătuindu-și fanii să urmărească știrile despre bitcoin. În octombrie, el a declarat în „Ghidul cum să devi bogat a lui Mark Cuban“, că

„Dacă ești un adevărat aventurier și îți place să riști, ai putea investi 10% din economiile tale în bitcoin sau Ethereum – Dar, dacă faci asta, trebuie să pretinzi că acei bani sunt deja pierduți”.

CryptoZZ