Mike Novogratz, CEO-ul  companiei Galaxy Digital, nu este descurajat de preţurile în declin de pe piața cripto din ultimele luni. El susține că pesimiștii ar trebui să conțtientizeze că adopția în masă a unei monede este un procedeu de durată. Eşecurile de început nu reprezintă neapărat sfârșitul.

„Revoluțiile nu se întâmplă peste noapte” a subliniat Novogratz.

El susţine în continuare că bitcoin este aur digital şi va prospera pe termen lung.

Predicții greșite, pierderi semnificative

Novogratz a recunoscut că a pierdut bani în timpul crizei din acest an datorită evoluției negative a prețurilor. Galaxy Digital a pierdut 136 de millioane $ în primele 9 luni ale lui 2018 ca urmare a deprecierii Ether, XRP şi Bitcoin.

”Am crezut că Bitcoin se va menține la 6.200 dolari […], dar apoi Bitcoin Cash a decis să o treacă printr-un hard fork din nou.  În același timp,  SEC a sancționat câteva ICO-uri și a spus:” A propos, investitorii tăi pot să dea în judecată proiectele și să ceară daune. “Asta a speriat foarte mulți oameni.“

CEO-ul rămâne totuşi optimist în privinţa cripto, susținând că pe termen lung este momentul propice pentru revoluţia monedelor virtuale.

Bitcoin – Aur Digital

„Sunt în cotinuare de părere că bitcoin va deveni aur digital”, a spus Novogratz. „Asta înseamnă că va fi printre puținele monede care va avea șansa de a deveni o componentă legală în scheme piramidale, la fel cum este aurul.”

Argumentele sale pentru comparație se bazează pe cantitatea limitată de Bitcoin ce va fi disponibilă.

„Tot aurul extras de-a lungul timpului încape într-un bazin olimpic. De ce crezi că acea cantitate valorează 8 trilioane de dolari? Valorează atât pentru că aşa am decis cu toții.”

Piața macro pe steroizi

Fostul partener Goldman Sachs este în prezent managerul unui fond de investiții în cripto în cadrul Galaxy Digital. El a declarat că nu a mai asistat niciodată la un fenomen cum este cripto, fiind atât de impresionat încât  a părăsit sectorul de investiții bancare pentru a se arunca cu capul înainte în proaspăta industrie a monedelor virtuale.

„Pentru mine, cripto a fost interesant deoarece cei care lucrează cu macrotranzacții încearcă mereu să simplifice lucruri complexe. Monedele digitale sunt fenomenul pieței macro pe steroizi. Nu mai văzusem niciodată asemenea grafice de evoluție.”

2019, an decisiv pentru criptomonede

Similar cu alți promoteri Bitcoin, Mike Novogratz susține că 2019 va fi un an decisiv pentru criptomonede. El se așteaptă ca Bitcoin în special să fie asaltat de un torent de investiții din partea instituțiilor. De fapt, el prezice că prețul bitcoin va atinge cote-record în 2019.

„Până la sfârșitul primului trimestru, vom vedea prețuri de $10.000, urmate de atingerea noilor recorduri de $20.000 sau peste.”

„Faptul că ofiţerul-şef de investiţii Yale, David Swensen, a investit în Bitcoin, punându-și reputația în joc, spune ceva.”

a spus Novogratz.

„Unii dintre cei mai inteligenți oameni din lumea financiară cred că Bitcoin este profitabil.”