Într-un interviu acordat Financial Times, Novogratz a afirmat că se așteaptă la evoluții pozitive semnificative pentru piața cripto în 2019.

Fostul partener al Goldman Sachs și fondatorul companiei Galaxy Digital a declarat că “acest an a fost o provocare” pentru Galaxy Digital:

”E foarte dificil și neplăcut să contruiești o afacere pe o piață de urși”

Novogratz a prezis că instituțiile financiare vor trece de la

“investirea în fonduri cripto la investiții în criptomonede propriu-zise în primul trimestru al anului viitor”.

El este de părere că evoluția descendentă va înceta odată cu acest fenomen. Intrarea pe piață a investitorilor instituționali va fi momentul în care “prețurile vor începe să se miște din nou”.

De asemenea,

articolul citează un fondator anonim al unei companii blockchain care a declarat:

“Una dintre cele mai mari probleme în cripto este lipsa de servicii bancare funcționale pentru companiile blockhain. Galaxy Digital este bine plasată pentru a fi prima care să profite de noile piețe”.

De altfel, Novogratz a declarat că speră ca Galaxy Digital va deveni “Goldman Sachs of crypto”.

El a subliniat și că “este ușor să devii sceptic, dar se întâmplă ceva”, după ce a subliniat evoluțiile cripto conduse de figuri importante în finanțele tradiționale.

Novogratz a exemplificat proiectul Bakkt, o platformă digitală a activelor creată de operatorul Bursei de Valori din New York (NYSE). De asemenea, firma de investiții Fidelity a anunțat recent că va oferi servicii de administrare a activelor digitale pentru investitorii instituționali.

Directorul comercial al procesorului de plăți BitPay, Sonny Singh, este de acord cu Novogratz. Săptămâna trecută, el a declarat că aceste două mutări din sectorul financiar tradițional vor determina acțiunile viitoare ale criptomonedelor majore.

Există însă și realiști. Financial Times îl citează pe Tim Swanson, fondatorul firmei de consultanță fintech Post Oak Labs. Acesta a afirmat că Novogratz

“încerca să prezică ceva asupra căruia nu are nicio influență” ori de câte ori spune că “ceva se va întâmpla cu prețurile”.